Predsednik Olimpije Milan Mandarić je bil v luksuzni ogrevani VIP-loži v hotelskem kompleksu Regnum v mondenem Beleku (tri vrhunska nogometna igrišča, dve igrišči za golf s skupno 35 luknjami) 80 minut navdušen in ponosen na predstavo varovancev Safeta Hadžića na pripravljalni tekmi s Šahtarjem, ki ima kar 12 Brazilcev. Ljubljančani so v hudem mrazu, ki ga je povzročil ledeno mrzel veter, z golom Anteja Vukušića po zvitem prostem strelu po tleh v 27. minuti povedli z 1:0 in z disciplinirano igro v obrambi povsem onemogočili tekmeca, ki je vsak polčas odigral z drugo enajsterico.

V prvem z orjaki, v drugem s hitrimi driblerji, Olimpija pa je igrala z zasedbo: Vidmar, Boakye, Kamy (od 46. Šme), Samardžić (od 46. Gajić), Jurčević, Tomić, Putinčanin, Valenčič (od 75. Knežević), Menalo, Savić, Vukušić. Ko je v zadnjih osmih minutah prejela tri gole, je 81-letni lastnik kluba postal slabe volje, saj je bil ob odmevno zmago. Nikakor se ni mogel sprijazniti, kakšni začetniški napaki, ko je končal na zadnjici, je naredil Marko Gajić (igralec za 10.000 evrov mesečne plače) v vlogi centralnega branilca, da je Šahtjar prišel do zmage s 3:1.

Olimpija je na zadnji tekmi v Turčiji v prvem polčasu prikazala odlično igro, saj je na trenutke udeležencu lige prvakov skrila žogo, v obrambi pa sta zgledno garala tudi ofenzivna napadalca Menalo in Savić. Vse je pozorno spremljala tudi delegacija Mure s predsednikom Robertom Kuzmičem na čelu, ki je raje prišla na tekmo Olimpije kot Maribora, ki je sočasno remiziral s slovaškim prvoligašem Dunajska Streda 1:1. Olimpijina tekma je razkrila, kateri igralci lahko s hitrostjo, idejo in znanjem konkurirajo tudi na evropski ravni in za katere je maksimum slovenska liga.

Težave so nastale, ko je Hadžić ob polčasu zamenjal igriva in mirna centralna branilca Samardžića, ki skupaj z Bagnackom (na tribuni zaradi bolečin v gležnju) nima pravice nastopa na derbiju z Mariborom 22. februarja, in Kamyja, ki je na preizkušnji. Francoz, ki je levičar, je pustil dober vtis, saj ustreza filozofiji sloga Olimpije, mora pa popraviti igro ena na ena, da bo bolj čvrst. Hadžić še vedno išče rezervni štoperski par za prvi spomladanski krog, saj rezervista Šme in zlasti Gajić nista bila dorasla nalogi.

»Na štirih težkih tekmah smo se naučili, da velike ekipe kaznujejo vsako napako. Čaka nas veliko dela v obrambi. Težava so centralni branilci, ki se ne znajdejo na tem položaju. Pri tem ne gre le za obrambo, temveč tudi gradnjo igre. Potrebujem štoperje, ki si upajo igrati, da žoge ne le nabijajo, temveč da jo čim več držijo na tleh. Tekme so pokazale, da imamo trenutno 12, 13 kakovostnih igralcev, ki ustrezajo mojemu načinu igre. Želim, da bo Olimpija spomladi na vsaki tekmi takšna, kot je bila v prvem polčasu proti Šahtarju,« je povedal trener Safet Hadžić, ki je v Turčiji premagal Željezničarja Sarajevo s 6:3, izgubil pa s Slovanom Bratislava z 1:2, Dinamom Kijev z 0:5 in Šahtarjem Donjeck z 1:3.

Po neuspeli prodaji kluba Nemcem, ki še vedno trdijo, da bodo plačali kupnino, Olimpiji ni uspelo prodati še nobenega igralca. »Olimpija do konca sezone ne bo iskala novih kupcev za klub. Zdaj je prednostna naloga prodaja igralcev. Bilo je nekaj ponudb, a nismo hoteli prodajati pod ceno. Cena za Bagnacka je milijon evrov, Partizan je ponujal manj. Pri Jurčeviću so posel s Poljaki pokvarili menedžerji. Vukušić ostaja do poletja. Savić noče podpisati nove pogodbe, ker želi poleti oditi kot prost igralec brez odškodnine,« je dejal Milan Mandarić. Priznal je, da trenutno nimajo denarja za poslovanje do poletja, a je zagotovil, da ga bo našel (16. februarja odhaja v ZDA), potem ko je do zdaj nogometni klub financiral iz družinskega fonda.

Na vprašanje, če je trenerski položaj Hadžića odvisen od razpleta derbija z Mariborom, je odvrnil: »Položaj Hadžića je ogrožen prav toliko kot Kloppov v Liverpoolu.« Preden je Mandarić včeraj iz Antalye odletel v Beograd, je še navrgel: »Največja napaka je, da v Ljubljani nimam takšnega športnega direktorja, kot ga ima Maribor z Zlatkom Zahovićem. Če bi bilo mogoče, bi Zahovića takoj vzel v Olimpijo.«