Morda ni šlo tako gladko, kot bi marsikdo pričakoval, a Cedevita Olimpija je v 19. krogu lige ABA v Stožicah na koncu le spravila na kolena zadnjeuvrščeni Zadar in tako ostaja v igri za polfinale. »Zadar je lovil zadnji vlak za obstanek v tekmovanju, zato sem vedel, da ne bo lahko. Še vedno imamo preveč nihanj v igri, a smo dvignili agresivnost in željo v obrambi,« je povedal trener Olimpije Jurica Golemac, ki je med tekmo pogostokrat dvignil glas in deloval precej bolj aktivno kot njegov predhodnik Slaven Rimac.

Jasno je, da Golemac navad igralcev v igri ne bo mogel spremeniti čez noč, a je v izjavah po tekmi večkrat ponovil besedo napredek. »Ko igralec vidi, da sprememba prinaša uspeh, jo sprejme hitreje. Vztrajal bom naprej in prepričan sem, da bo hitro šlo na bolje. Tudi v napadu bi rad, da žoga kroži hitreje, a smo napadali nasprotnika 'v hrbet', v čemer smo morda celo najboljši v ligi. Na splošno to ni to, kar si želim, a napredujemo,« se je razgovoril Golemac, ki je z zmago proti Zadru naredil uslugo tudi Krki v boju za obstanek. Prvo ime Olimpije je bil znova Jaka Blažič, ki je dosegel 30 točk. »Jaka trenira kot 'pes', kar se mu vrača na tekmah. Nisem še videl, da se dobro delo ne bi vračalo,« je kapetana pohvalil Golemac.

Primorska je po odhodu Ivana Marinkovića proti FMP zaradi zdravstvenih težav znova pogrešala Luko Vončino in še Sterlinga Gibbsa, z deseterico, med katero so bili trije mladinci, pa kljub izvrstnemu Marku Lukoviću (31 točk, 5 skokov) ni zdržala ritma nasprotnika vseh 40 minut. »S sedmimi igralci smo 25 minut lahko držali ritem FMP, nato pa sta svoje naredila utrujenost in padec osredotočenosti. Gremo naprej z dvignjenimi glavami,« je povedal trener Primorske Andrej Žakelj.

Košarkarji Krke so gostovali v Aleksandrovcu pri Igokei in po izenačenih treh četrtinah doživeli poraz, že 13. v letošnji sezoni lige ABA. Novomeščani so tako pri 25 točkah, dveh več od zadnjeuvrščenega Zadra, v naslednjem krogu pa se bodo doma pomerili z vodilnim Partizanom.

Liga ABA, drugi izidi 19. kroga: Partizan – Budućnost 87:82 (19:23, 47:45, 68:64, Paige 20, Jaramaz 19; Šehović 21, Cobbs 13), Cibona – Mega 76:87 (13:28, 36:46, 50:74, Badžim 14, Rebec 11; Atić in Mišković po 17, Mesiček 3, Macura ni igral), danes ob 18. uri: Mornar – C. zvezda.