Potem ko je Miami slovenskega košarkarja Gorana Dragića pred dnevi izpeljal pomembne menjave igralcev, s katerimi je okrepil moštvo in bo še bolj nevaren v končnici, se trenutno ubada z rezultatsko krizo. Moštvo s Floride je proti Portlandu izgubilo tretjo tekmo zapored, kar se jim je pripetilo prvič v letošnji sezoni. Po LA Clippers in Sacramentu je vročica kljub izjemnemu večeru Dragića orožje položila še pred Portlandom. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je v statistiko vpisal 27 točk, sedem asistenc in štiri skoke, a poraza svojega moštva ni mogel preprečiti.

Za padec forme Miamija so krive predvsem poškodbe, saj trener Erik Spoelstra na zadnjih dveh tekmah ni mogel računati na prvega zvezdnika moštva Jimmyja Butlerja, manjka pa tudi izjemen novinec Tyler Herro. Moštvo s Floride je proti Portlandu izza črte za tri točke metalo kar 49-krat in bilo 20-krat uspešno. Dragić je bil v 13 poizkusih uspešen petkrat. »Takšna je sestava naše ekipe. Če nam nasprotnik pusti prostor, bomo metali. Goran je izjemen strelec. Če gredo nasprotnikovi branilci pod blok, jih bo kaznoval. In želimo, da je tako. Liga NBA se je v zadnjih treh ali petih letih precej spremenila. Treba se je bilo prilagoditi in pri tem bomo vztrajali,« je pojasnil trener Miamija Erik Spoelstra.

Medtem pa še naprej v tančico skrivnosti ostaja zavit status Luke Dončića. 20-letni Ljubljančan bo po zvinu gležnja izpustil že sedmo zaporedno tekmo, ko bodo nocoj njegovi soigralci igrali proti Utahu. Do premora zaradi vikenda vseh zvezd bo moštvo iz Teksasa igralo še proti Sacramentu. Ker Dončićeva poškodba očitno ni tako zelo nedolžna, se v ameriških medijih že pojavljajo ugibanja, da bi lahko izpustil tekmo vseh zvezd, ki bo v noči na ponedeljek. Še prej bi morala Dallasova številka 77 nastopiti na tekmi novincev in igralcev, ki v ligi nastopajo drugo leto, ki bo v noči na soboto. Bolj verjetno je, da bo slovenski reprezentant počival na prvi, kot da bi izpustil tisto glavno, na kateri bi moral nastopiti prvič v karieri in ki se je neizmerno veseli. A jasno je, da pri Dallasu ne bodo ničesar prepustili naključju. Če Dončićev gleženj ne bo pripravljen, bo dobil rdečo luč. V tem primeru bi moral prvi nastop na tekmi vseh zvezd prestaviti za eno leto.