Dallas z gostovanja v Washingtonu, kjer vnovič ni igral poškodovani Luka Dončić, prihaja s težkim porazom. Zelo izenačeno srečanje sedmega moštva zahoda in devete ekipe vzhoda je 0,2 sekunde pred koncem srečanja odločil Bradley Beal. Tim Hardaway je imel tik pred koncem tekme na voljo prosta meta, zadel drugega in Dallas popeljal v vodstvo s 118:117. Washington je imel torej za zadnji napad na voljo vsega slabi dve sekundi, Troy Brown mlajši pa je iz avta našel Beala, ki je s polaganjem zadel za končnih 119:118. 26-letnik je sicer dosegel 29 točk, pet skokov in osem podaj. Pri Dallasu je bil ob odsotnosti Dončića najbolj razpoložen Seth Curry z 20 točkami, Hardaway je dosegel eno manj.

Japonski novinec Rui Hačimura (17 točk) v vrstah Washingtona je zelo uspešno blokiral latvijskega velikana v vrstah Teksašanov Kristapsa Porzinga, ki je imel na svojem računu zgolj 11 točk. Trener Mavericks Rick Carlisle je bil besen in zelo razočaran: »Slabo smo se sporazumevali med sabo, nakopičili smo veliko preveč napak v obrambi, kar je na koncu pripeljalo do tega.« Mavericks so zbrali kar 14 izgubljenih žog, kar so tekmeci spremenili v 23 svojih točk.

Dončić, ki je konec januarja obnovil poškodbo desnega gležnja, se trenutno v celoti posveča okrevanju. Intenzivna rehabilitacija pa že daje rezultate. Tako, da strokovni štab Dallas upa, da bo Dončić pred premorom na vsaj eni tekmi pomagal svoji ekipi.

Prav tako se tokrat ni izšlo Goranu Dragiću, ki je z Miamijem z gostovanja pri Sacramentu prinesel drugi zaporedni poraz. Za Miami še ni zaigral 36-letni Andre Iguodala, ki se je na Floridčane podpisal pred dnevi, Dragić pa je v 28 minutah vpisal 14 točk, tri podaje, tri ukradene žoge, štiri skoke in sedemkrat izgubil žogo. Pri Miamiju je bil najbolj razpoložen Bam Adebayo, ki je dosegel 26 točk, pri Sacramentu je Bogdan Bogdanović sicer dosegel 23 točk. Miami je košarkarjem Sacramenta dopustil kar 44 metov za tri, nasprotnik pa jih je zadel 19. Miami je četrti v razvrstitvi vzhodne konference s 34 zmagami in 17 porazi.