Dvoboj je bil izenačen od začetka do konca, še dve minuti in 58 sekund pred koncem je Houston vodil le za točko, v končnici je poskušal reči v svoje roke prevzeti LeBron James, a tudi zvezdnik Jezernikov ni bil razpoložen (18 točk), njegove napake in zgrešene mete pa so gosti znali kaznovati. Pri domačih je 32 košev dosegel Anthony Davis, temu je dodal še 13 skokov. Rakete, ki so prejšnji mesec v domači dvorani izgubile medsebojno tekmo, čeprav na njej pri Los Angelesu ni igral Davis, so zabeležile četrto zaporedno zmago.

Bolj uspešna kot Los Angeles Lakers je bila vodilna ekipa vzhoda Milwaukee Bucks, doma je s 112:101 premagala Philadelphio. Dvoboj ni postregel z dramatiko. Gosti so zadnjič vodili v tretji četrtini (57:56), nato pa so si domači s serijo točk zagotovili visoko prednost, ki so jo držali do konca. Za to je najbolj zaslužen Giannis Antetokounmpo, v statistiko je vpisal 36 točk in 20 skokov.

Preostale tekme so bile bolj negotove. New York Knicks so pozabili na zadnje turbulentne dneve, po katerih so ostali brez predsednika in najboljšega strelca Marcusa Morrisa, ki je odšel v Los Angeles Clippers, in doma s 105:103 premagali Orlando. To je bila njihova tretja zaporedna zmaga, kar je tudi najdaljši niz zaporednih uspehov v sezoni. Obračun se je odločal v zadnjih petih minutah, v katere sta ekipi vstopili z izidom 96:96, nato pa so domači dosegli sedem točk zaporedoma, gosti pa jih kljub nepopustljivosti niso več ujeli. Imeli so sicer zadnji napad, toda Evan Fournier je v njem izgubil žogo, tako da je bilo upanja konec.

Portland je ugnal San Antonio, do uspeha je prišel na krilih Damiana Lillarda, dosegel je 26 točk in deset asistenc, in Hassana Whitesida, ki je 17 točkam dodal kar 23 skokov, s tem je izenačil svoj rekord sezone.

Zion Williamson je odigral še eno dobro tekmo. Imel je največ zaslug, da je njegov New Orleans sredi tekme v Chicagu povedel s 27 točkami razlike in da je že v prvem polčasu dosegel 72 točk. Toda v drugem nato niso bili več tako učinkoviti, kar so domači biki izkoristili, se v zadnji minuti približali na štiri točke zaostanka, za preobrat pa jim je zmanjkalo časa. Williamson je dosegel 21 točk, med pelikani pa se med strelce ni vpisal le en košarkar.