Pod dvema legendarnima gorama se bo nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju. Pod najvišjim evropskim vrhom Mont Blanc (4810 metrov nadmorske višine) se bodo v Chamonixu merili alpski smučarji, pod najvišjo nemško goro Zugspitze (2962 metrov) pa bodo v Garmisch-Partenkirchnu tekmovale alpske smučarke. Moški se bodo v soboto merili na devetem slalomu sezone, v nedeljo pa na drugem paralelnem veleslalomu. Ženske bodo nadaljevale oster tempo hitrih disciplin, saj jih četrti vikend v zadnjem mesecu čakata novi preizkušnji v smuku in superveleslalomu.

Moška reprezentanca se je ta teden na nadaljevanje sezone pripravljala v Kranjski Gori. Glavni slovenski up na jutrišnji preizkušnji bo Štefan Hadalin. Za Vrhničanom je turbulenten januar. V Zagrebu, Madonni di Campiglio in Adelbodnu je s sedmim, 14. in 16. mestom zadovoljil svoje cilje, na zadnjih treh preizkušnjah pa ne. V Wengnu, Kitzbühelu in Schladmingu se je dvakrat uvrstil med dobitnike točk, vselej pri repu trideseterice. Kljub slabšim slalomskim nastopom se je Hadalin v Chamonix odpravil optimistično, saj je prejšnji konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu po dveh sezonah osvojil veleslalomske točke, s 25. mestom pa dosegel svojo drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Po videnem na dosedanjih osmih slalomih sezone so prvi favoriti za zmago Norvežan Henrik Kristoffersen, Švicar Daniel Yule in Francoz Clement Noël. Vselej je na domačem terenu nevaren tudi Alexis Pinturault, kar je v tej sezoni potrdil z zmago v Val d'Iseru.

Tako Žan Kranjec kot Štefan Hadalin bosta imela v nedeljo priložnost, da se prvič v karieri dokažeta na paralelni preizkušnji. V Chamonixu se bodo alpski smučarji drugič v tej sezoni pomerili v paralelnem veleslalomu. Spomini na prvo preizkušnjo v tej sezoni v Alti Badii niso najlepši. Potem ko sta se oba slovenska alpska smučarja uspešno prebila skozi kvalifikacije, sta izpadla v prvem krogu izločilnih dvobojev. Spomnimo, da je bil v Dolomitih najboljši Norvežan Rasmus Windigstad, ki je bil v finalu boljši od Nemca Stefana Luitza.

Ilka Štuhec v tej sezoni še ni našla načina, na katerega bi napadla visoko uvrstitev. Mariborčanka pravi, da ga bo potrpežljivo iskala do konca sezone. Na Bavarskem tekmuje vse od leta 2012, doslej se je trikrat uvrstila med najboljšo deseterico. Vselej v smuku, najboljša pa je bila lani na petem mestu.