Moški del svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo nadaljeval med tednom v Saalbach-Hinterglemmu, medtem ko bodo ženske tekmovale konec tedna na 56. Zlati lisici v Kranjski Gori. Obe lokaciji sta nadomestni. Avstrijci bodo gostili preizkušnji v hitrih disciplinah, ki bi morali biti na bodočem olimpijskem prizorišču v Yanqingu. Tekme so odpadle zaradi kronavirusa. Kranjska Gora pa je vstopila v igro, ker organizatorji zaradi vremena ne morejo izpeljati tekmovanja v Mariboru.

V slovenskem alpskem smučanju bi si želeli izpeljati tekmo v Mariboru. Selitev na Gorenjsko bo draga, najbolj pa bo prikrajšan mariborski klub. V zadnjih letih so kar štiri Zlate lisice gostovale v Kranjski Gori (leta 2007, 2012, 2014 in 2018), vselej pa se je izkazalo, da je šlo za rešitev v sili, saj se je v Zgornjesavski dolini dogajalo precej manj, kot bi se na Štajerskem. Nadomestna lokacija bo ponudila priložnost slovenski reprezentanci, ki za razliko od drugih ekip teren v Kranjski Gori precej bolje pozna, v tej sezoni pa je opravila tudi nekaj treningov. Še posebej se v Podkorenu znajde domačinka Meta Hrovat, ta čas najboljša slovenska alpska smučarka v tehničnih disciplinah.

Na Saalbach-Hinterglemm ima slovensko alpsko smučanje nepozabne spomine, saj je v minuli sezone na avstrijskem Salzburškem Žan Kranjec dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Vodičan je ugnal vse tekmece na veleslalomu, uspeh pa je ponovil v tej zimi v Adelbodnu. Glede na dosežke slovenskih alpskih smučarjev v tej sezoni v hitrih disciplinah na jutrišnjem smuku in petkovem superveleslalomu ne gre pričakovati vidnejših uvrstitev. Predvsem v smuku ne, saj so slovenski smučarji v tej sezoni na sedmih prizoriščih zbrali le 16 točk. Nekoliko uspešnejši so v superveleslalomu, kjer se bo skušal kdo izmed četverice uvrstiti na finale svetovnega pokala v Cortino d'Ampezzo. Če jim cilj ne bo uspel, jih v naslednji sezoni čaka težak položaj, napoveduje vodja panoge Miha Verdnik.