Da ji proga v Garmischu zelo ustreza, je pokazala že v petek, ko je edini uradni preizkus proge pred tekmo končala tik za najboljšimi tremi na četrtem mestu. Štuhčeva se je kot enajsta na startu odločno pognala na progo. Ob prvem merjenju vmesnega časa je njen zaostanek znašal 21 stotink sekunde, tudi ob naslednjih dveh merjenjih je bila konkurenčna za stopničke (+0,37; +0,51).

Ni popustila tudi v nadaljevanju in vztrajala na najzahtevnejših zavojih (+1,35; +1,54) ter kot četrta najhitrejša z zaostankom 1,52 sekunde prevozila ciljno črto. Do konca je izgubila zgolj še dve mesti za najboljši dosežek sezone, potem ko je bila letos že sedma na smuku 11. januarja v Altenmarkt-Zauchenseeju. »Z današnjim dnem sem zadovoljna. Moja vožnja je bila povsem korektna, morda sem bila na nekaterih delih le malenkost preveč zadržana. Tudi zato, ker nisem želela ponoviti napake iz Sočija. Končno sem tudi z rezultatom znova potrdila, da z ekipo dobro delamo. Vsekakor bo to pozitivno vplivalo na mojo samozavest, lep rezultat mi daje nov zagon za jutrišnji superveleslalom in pa nadaljevanje sezone,« je bila dobre volje Štuhčeva, ki jo veseli tudi dejstvo, da ji je dobro smučanje in rezultat uspel prav na prizorišču, ki je zanjo bil in ostaja velik izziv.

Šesti ženski smuk sezone je z idealno vožnjo dobila domačinka Viktoria Rebensburg, ki je bila s številko osem na startu danes najhitrejša. Drugo mesto je zasedla Italijanka Federica Brignone (+0,61), zadnjo stopničko pa je ujela Ester Ledecka (+0,83). Tridesetletna nemška zmagovalka je osvojila 19. zmago v svetovnem pokalu, prvo smukaško, 14 od teh jih ima v veleslalomu. Pred letošnjim Garmischem je bila šestkrat na smukaškem zmagovalnem odru. V letih 2017 in 2016, ko je zmagala Američanka Lindsey Vonn, je smuk v Garmischu dvakrat končala na tretjem mestu.

Mikaela Shiffrinova z 256 točkami ostaja na drugem mestu v smukaški razvrstitvi. Vodi še naprej danes peta Švicarka Corinne Suter (317), so se pa Shiffrinovi zelo približale Ledecka (-3), Brignonejeva (-22), in Rebensburgova (-45). Crans Montana bo 21. in 22. februarja gostila naslednja dva smuka, tudi odpadlega iz Sočija, nato pa sledi še finalni v Cortini d'Ampezzo. V Garmischu bodo v nedeljo pripravili še superveleslalom.