Fuglsang, trenutno drugi kolesar na lestvici Ucija za Slovencem Primožem Rogličem, se je znašel pod drobnogledom protidopinške agencije, ker naj bi sodeloval z zdravnikom Michelom Ferrarijem, je pisal danski dnevnik Politiken. Nekdanji zdravnik dopinškega grešnika Američana Lancea Armstronga, ki je leta 2012 prejel dosmrtno prepoved udejstvovanja v športu.

Danski časopis, ki je citiral poročilo kolesarske protidopinške fundacije (CADF), je v poročilu omenjal še enega kolesarja Astane, ki naj bi bil prav tako Ferrarijev klient, Lucenka. Z italijanskim zdravnikom naj bi se dobivali v Monaku, Ferrari pa naj bi obiskal kazahstansko moštvo tudi na dirki po Kataloniji.

Za 34-letnim Fuglsangom, ki je pri Astani od leta 2013, je zelo uspešna lanska sezona. Med drugim je osvojil slovito klasiko Liege-Bastogne-Liege, kriterij Dauphine in etapo na dirki po Španiji. Danec, ki je leta 2009 dobil tudi dirko po Sloveniji, je na olimpijskih igrah v Riu 2016 osvojil srebrno odličje na cestni dirki.

Zdaj ga je fundacija CADF tudi uradno očistila suma zlorabe dopinga, obenem pa je zapisala, da obžaluje, da je njeno poročilo prišlo v javnost, saj je bila preiskava tajna. »Po natančnem pregledu vseh dejavnikov smo se odločili, da Uciju ne bomo priporočili uvedbe disciplinskega postopka proti kolesarjema ali njuni ekipi,« so zapisali na spletni strani CADF in dodali, da zadeve ne bodo več komentirali.