Slovenec, član ekipe UAE Emirates, je bil razred zase na strmem pet kilometrov dolgem zaključnem vzponu. Napadel je že dobre tri kilometre pred ciljem, nato pa svojim ritmom, ki mu ni bil kos nihče, sam vozil vse do cilja in zabeležil svojo jubilejno, deseto zmago v kratki profesionalni karieri.

Pred tem je bila v begu šesterica kolesarjev, ki je bila v prednosti do začetka zadnjega vzpona, najdlje je v begu vztrajal olimpijski prvak Greg Van Avermaet. Ko ga je glavnina ujela, pa se je iz nje izstreli Pogačar. Hitro si je nabral 100 metrov prednosti, tekmeci njegovega napada niso odbili. Se pa je za njim nato pognal njegov lanski kolega v ekipi Dan Martin, ki pa se mu ni priključil, na koncu sta ga prehitela še dva tekmovalca, Belgijec Wout Poels (Bahrain McLaren) in Britanec Teo Geoghegan Hart, a Slovenca, ta je na vrhu vendarle nekoliko popustil, nista ujela.

Obdržal pa je šest sekund prednosti in ker je zadnja etapa povsem ravninska, obstajajo le teoretične možnosti, da vodstvo izgubi. Drugo mesto je zasedel Z 18. mestom se je v etapi izkazal tudi Pogačarjev moštveni kolega Jan Polanc, zaostal je minuto in 31 sekund. V skupnem seštevku je napredoval na 14. mesto, za rojakom zaostaja minuto in 36 sekund.

Zelo soliden je bil tudi Matej Mohorič (Bahrain McLaren), z zaostankom tri minute in 21 sekund je bil 28., v skupnem seštevku pa je 24., njegov zaostanek znaša tri minute in 23 sekund. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) po pričakovanju ni bil med najboljšimi.