»Glede na svetovno prvenstvo, ki je bilo lansko leto, imam visoka pričakovanja in cilje. Ampak si ne bom zdaj belila glave z nekim rezultatom na koncu. Do olimpijskih iger je še dovolj časa za pripravo, tako fizično in psihično. Bova s trenerjem oboje do takrat dobro natrenirala. Trenutno sem v obdobju treninga, ne razmišljam o tem, kaj, kako in zakaj na olimpijske igre, ampak sem popolnoma osredotočena na to, da bom stoodstotno pripravljena,« je o ciljih v Tokiu spregovorila Janja Garnbret.

»Definitivno mi olimpijske igre veliko pomenijo. Mislim, da so sanje vsakega športnika, sploh v našem športu, ki si zasluži biti na olimpijskih igrah, in smo res veseli, da smo končno del te družine. Se res veselim, da bom nastopala na prvih olimpijskih igrah. Že sama izkušnja mi bo veliko pomenila, biti v olimpijski vasi, biti del tega, bo neverjetna izkušnja. Se tega res veselim in upam, da bo lepa izkušnja,« ostaja skromna plezalka iz Šmartna pri Slovenj Gradcu.

Slovenska športnica leta in najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je lani v zgodovino vpisala kot edina, ki je zmagala na vseh tekmah svetovnega pokala v balvanskem plezanju v sezoni, in edina, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila tri naslove svetovne prvakinje – v balvanskem in težavnostnem plezanju ter kombinacij. Dvajsetletna Korošica je v izjemni sezoni 2019 skupno osvojila dvanajst odličij na največjih tekmovanjih.