Na celjskem sodišču se je v tretje vendarle začela in tudi končala glavna obravnava zoper Velenjčana Anžeta Jelena, osumljenega velike tatvine, ki je nepravnomočno sicer že obsojen na 17 let in pol dolgo zaporno kazen zaradi štirih brutalnih ropov.

Tokrat je Jelena, ki so ga na sodišče privedli iz celjskega zapora, kjer čaka na pravnomočnost sodbe zaradi ropov, čakala še obtožnica zaradi kraje več športnih ur v celovškem Gigasportu. V trgovino naj bi z neznanim sostorilcem vlomila 22. septembra 2015 z odpiračem, v notranjosti pa razbila vitrino z urami. Ukradla sta več ur v vrednosti slabih sedem tisoč evrov. Čeprav je Jelen na prvih dveh narokih, ki sta bila preložena, saj je sodnici dejal, da je zaprosil za brezplačno pravno pomoč, še dajal vtis, da ne bo priznal krivde, si je danes premislil. Dejal je, da mu je zelo žal. »Zato se mi zdi tudi edino prav, da za to odgovarjam,« se je posul s pepelom.

Sodnica je pred razglasitvijo sodbe dala besedo tudi tožilki, ki je za Jelena predlagala pol leta zaporne kazni. Jelenov zagovornik Boris Kmet se predlogom ni strinjal in je dejal, da se ne more znebiti občutka, da je tožilka pod vtisom še nepravnomočne sodbe zaradi ropov, kar pa ni prav. In da je njegova stranka, dokler ta ne bo pravnomočna, nedolžna. S to argumentacijo se je očitno strinjala tudi sodnica Gordana Malovič, ki je Jelenu prisodila pol leta pogojne zaporne kazni in vračilo protipravno pridobljene premoženjske koristi.