Kot je pojasnil Hadžić, so na rokavici našli tri sledi, za eno pa je rekel, da verjetno pripada obdolženemu. Na pištoli, ki so jo prav tako kriminalisti zasegli, pa so naleteli na tri sledi, ki pripadajo vsaj šestim osebam, a so bile te sledi preslabe, da bi jih forenzik lahko analiziral.

Na sojenju so danes izvedli še nekaj listninskih dokazov, na obravnavi, ki je razpisana za 8. november, pa je pričakovati zaključne besede.

Zaradi zamenjave sodnice se je Jelenu, ki edini od sedemčlanske hudodelske združbe krivde ne priznava, septembra sojenje začelo že tretjič.

V zagovoru, ki ga je podal že na prvotnem sojenju, je zanikal očitke o vpletenosti v štiri rope in dejal, da je obtožnica zoper njega konstrukt in izmišljotina. Vztrajal je, da ima alibi, da vseh članov hudodelske združbe iz obtožnice niti ne pozna in da ga omenjena druščina niti ni preveč marala. Dejal je, da tudi forenzična preiskava ni pokazala sledi njegovega DNK na kraju ropov.

Kot je dodal na julijski obravnavi, je v času pripora slišal od drugih pripornikov, da naj bi se preostali člani druščine dogovorili, da ga bodo v primeru, če bo šlo kaj po zlu, omenjali kot glavnega organizatorja ropov. A on to ni bil, je takrat dejal Jelen.

S tožilstvom so sporazum o priznanju krivde podpisali Denis Mihalić, ki je bil obsojen na 14 let ter devet mesecev zaporne kazni, njegov brat Leon, ki bo v zaporu na Dobu štiri leta in devet mesecev zapora, Aleksander Levec, ki je obsojen na devet let in deset mesecev, Simeun Filipović je dobil dve leti in dva meseca, Tim Lampret pa dve leti in tri mesece zaporne kazni.

Kakšna kazen je bila izrečena Jerajevi, pa ni znano, saj je bila obsojena kot mladoletnica.