V Melbournu je danes »padel« prvi izmed teniških igralcev velike trojice. Rafaela Nadala, številko 1 svetovnega tenisa, je prvič na turnirju največje četverice ugnal Dominic Thiem. Avstrijec je potreboval dobre štiri ure, da je nekaj minut pred polnočjo po avstralskem času premagal zmagovalca 19 turnirjev za grand slam. Thiem je navdušil v odločilnih trenutkih, saj je dobil vse tri podaljšane igre. Hkrati pa ni zganjal panike, ko je bil v prvem in drugem nizu v zaostanku odvzema servisa in se vselej vrnil v igro. Živčnost je 26-letni Dunajčan pokazal v četrtem nizu, ko je serviral za zmago, a naredil preveč neizsiljenih napak.

Prvič v karieri se je v polfinale turnirja največje četverice uvrstil 22-letni Aleksander Zverev. Nemec je povsem razorožil Stana Wawrinko. Švicar je sicer dobil prvi niz, naslednji slabi dve uri pa sta bili povsem v znamenju Aleksandra Zvereva. »Težko pojasnim, koliko mi pomeni ta uspeh. Veliko sem v svoji karieri že dosegel, na turnirjih za grand slam pa mi ne gre. Upam, da bo odslej lažje ter da v Melbournu še nisem pokazal vsega, kar znam,« se nadeja Aleksander Zverev, ki se bo v petek v polfinalu pomeril z Dominicom Thiemom.

Sijajen ženski polfinale se obeta jutri dopoldan. Pomerili se bosta Garbine Muguruza in Simona Halep, obe s po dvema lovorikama na turnirjih največje četverice. Zanimivo je, da sta si njuni poti do največjih uspehov zelo podobni. Španka venezuelskih korenin je osvojila Roland Garros leta 2016, leto kasneje pa Wimbledon. Šestindvajsetletna Garbine Muguruza je pred tremi leti postala prva igralka, ki je v finalih turnirjev za grand slam premagala sestri Williams. Tudi Simona Halep je predlani najprej osvojila Roland Garros, lani pa še Wimbledon. Podatka, ki kažeta, da sta tekmici vsestranski igralki, medtem ko nobena še ni osvojila največje lovorike na trdi podlagi. Tekmici sta se doslej že pomerili v polfinalu največjega turnirja, predlani v Parizu pa je bila s 6:1, 6:4 boljša Simona Halep.

Garbine Muguruza je v Melbournu že gladko izločila dve igralki iz najboljše svetovne deseterice, in sicer Jelino Svitolino in Kiki Bertens. V četrtfinalu je proti Anastasiji Pavljučenko potrebovala dalj časa, da je našla igro, ki jo letos krasi v Melbournu. »Včasih začetek dvoboja ne gre po načrtih. Pomembno je 'preživeti' in stremeti k boljši igri. Bilo je naporno, a mi je uspelo,« je po četrtfinalni zmagi s 7:5, 6:3 priznala Garbine Muguruza. Simona Halep je povsem nadigrala Anett Kontaveit ter Estonki oddala le dve igri, v vsakem nizu po eno. Romunka je navdušila v vseh prvinah, predvsem pa z začetnim udarcem, saj je na svoj servis izgubila le dvanajst točk. »Počutim se odlično, igram zelo dobro, gibam se, kot si lahko le želim, dobro serviram in vračam začetne udarce. Imam torej številne razloge za optimizem,« poudarja Simona Halep.