Radodarni 22-letni Nemec je sicer že prispeval 50.000 ameriških dolarjev, saj je v dobrodelne namene odstopil vsakega od čekov, ki jih je prejel za zmage v Melbourne Parku. Takrat se je zavezal, da bo vse, kar bo zaslužil z dobrimi igrami na OP Avstralije, doniral za pomoč odpravljanja posledic požarov, ki še vedno divjajo na peti celini. »Da, seveda. Še vedno stojim za svojimi besedami. Upam, da mi bo uspelo,« je dejal navijačem na osrednjem igrišču Roda Laverja po četrtfinalni zmagi nad Švicarjem Stanom Wawrinko.

»Obljubil sem. Avstralcem sem obljubil pomoč. Držal bom obljubo. Res je, več kot štiri milijone avstralskih dolarjev bi bilo lepo imeti, a vendar so ljudje, ki ta denar potrebujejo bolj kot jaz. Da si spet zgradijo življenje po tej naravni nesreči,« je dejal nemški tenisač in v pogovoru na igrišču z Johnom McEnroejem dodal: »Precej pomembneje je, da oni dobijo ta denar.«

Požari se na peti celini še niso umirili. Življenje je izgubilo 33 ljudi, brez doma je ostalo več tisoč ljudi, športniki po vsem svetu pa z donacijami pomagajo odpravljati posledice te naravne katastrofe. Zvereva na poti do finala najprej čaka še polfinale z boljšim iz dvoboja med številko 1 Špancem Rafaelom Nadalom in petim nosilcem Dominicom Thiemom.

Če mu bo uspelo preskočiti katerega od omenjenih dveh igralcev, ga v finalu nato čaka boljši iz obračuna med sedemkratnim in šestkratnim zmagovalcem Melbourna, Novakom Đokovićem in Rogerjem Federerjem.