Te veljajo sicer le za prizorišče zborovanja pred državnim kongresom, kjer je bila močna prisotnost policijskih agencij, od zveznih do državnih in lokalnih. Na samem kraju zborovanja orožje ni bilo dovoljeno, ga je pa bilo videti veliko po ulicah Richmonda. Zagovorniki pravice do orožja so preplašeni, ker je po dolgih letih popoln nadzor nad političnim vodenjem države prevzela demokratska stranka, ki napoveduje ukrepe proti orožju.

Demokrati so odstopili od naklepa, da uvedejo prepoved polavtomatskega orožja, ki je priljubljeno med morilci, ki množično streljajo na ljudi, ker za to ni dovolj podpore. Računajo pa še vedno morda na prepoved nabojnikov z več kot desetimi naboji, omejitev nakupa orožja na le en kos na mesec in možnost odvzema orožja osebam, ki jih sodišče razglasi za nevarne.

Zagovorniki orožja, ki jih v Virginiji ni malo, so doslej okrog 100 okrožij in lokalnih skupnosti razglasili za zavetišča za orožje. Podobno kot to delajo liberalna mesta za zaščito nezakonitih priseljencev pred pregonom zvezne vlade.

Uvodoma o nasilju v Richmondu niso poročali, varnostni ukrepi pa so ostri zaradi spomina na zborovanje desničarjev avgusta 2017, ko je v Charlottesvillu prav tako v Virginiji umrla protestnica.

Udeleženci zborovanja v Richmondu menijo, da je pravica do orožja sveta in je prišla od boga, zagotavlja pa jo tudi ameriška ustava oziroma njen drugi amandma. Zborovanju pravijo Dan lobiranja, transparenti s fotografijami in risbami orožja pa kažejo, za kaj lobirajo. "Pridite in vzemite" je bil napis na enem transparentu s prikazom polavtomatske puške.

Nosili so tudi transparente v podporo Trumpu, ki se razglaša za velikega podpornika orožja in pozivali k njegovi ponovni izvolitvi, da bo Amerika spet velika oziroma, da bo ostala velika, ker naj bi bila po njegovih štirih letih vladanja sedaj spet velika.