Neurje Gloria je najhuje prizadel območje okoli mesta Valencia in Balearskih otokov. V občini Gandia v bližini Valencie je umrla 54-letna brezdomka, ki je ponoči domnevno zmrznila. V nedeljo pa so v vasi Pedro Bernardo našli 63-letnika, ki je verjetno podlegel poškodbam, ko je nanj padla opeka. Na severu Španije pa je umrl moški, ko je nameščal snežne verige in ga je zadel voznik tovornjaka, ko je izgubil nadzor nad vozilom.

Na obali otoka Dragonera so po informacijah španskih vremenoslovcev namerili rekordne osem metrov visoke valove, dosedanji rekord je znašal šest metrov. Ponekod na Majorki je v 24 urah zapadlo 200 litrov dežja, več potokov in rek je prestopilo bregove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi neurja so morali zapreti številne ceste in pristanišča, med drugim tudi letališče v mestu Alicante, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V istoimenski provinci Alicante je začasno brez elektrike ostalo 20.000 gospodinjstev. V okolici Valencie pa je danes ostalo zaprtih več deset šol. Po napovedih vremenoslovcev naj bi neurje trajalo do srede.