Na Portugalskem je okoli 50 kilometrov južno od Lizbone umrl moški, udeležen v prometni nesreči, ki jo je povzročilo podrto drevo. V mestu Viseu v osrednjem delu države pa je umrl moški v hiši, ki se je porušila.

Na območju pogrešajo še enega moškega, ki je s traktorjem peljal ob narasli reki. Reševalci se bojijo, da ga je odnesla deroča voda. V Španiji je življenje izgubil moški, ki ga je v gorah na severu države zasul zemeljski plaz. Četrto smrtno žrtev pa je pod seboj pokopal zid v mestu Santiago de Compostela.

Na jugu in vzhodu Francije je zaradi močnega vetra brez elektrike ostalo okoli 140.000 gospodinjstev. Veter je odkrival strehe ter podiral drevesa in drogove električne napeljave. O poškodovanih za zdaj ne poročajo.

V kraju Saint-Etienne blizu Lyona so evakuirali 17 ljudi, ko je odneslo streho stavbe, kjer živijo. V dolini Loare pa je danes zaprtih več šol. Do jutra so se razmere umirile, a ladijske povezave med Marokom in Španijo so v Gibraltarski ožini ostale prekinjene, saj se na območju že pripravljajo na novo neurje.

Španijo, Portugalsko in zahod Francije naj bi namreč doseglo neurje Fabien z močnim vetrom in dežjem. Francoski vremenoslovci so izdali opozorilo zaradi močnega vetra, možnosti poplav ter opozorilo pred snežnimi plazovi v delih Alp.