Zmagovalec letošnje turneje štirih skakalnic in 1000. zmagovalec tekem za svetovni pokal v smučarskih skokih je imel po prvi seriji tri točke prednosti pred domačinom Stephanom Leyhejem. Nemec ni zdržal pritiska in je bil na koncu peti, do drugega mesta pa se je s petega po prvi seriji prebil Avstrijec Stefan Kraft (283,7). Tretji je bil na koncu Japonec Ryoyu Kobayashi (282,8).

Lastnik rumene majice Nemec Karl Geiger je bil tokrat 12., a ostaja v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala, kjer ima pred Kraftom zdaj 62 točk prednosti. Tretji je Kobayashi, ki za Geigerjem zaostaja 126 točk.

Od Slovencev je bil že po prvi seriji najboljši Timi Zajc (271,7). V drugo pa je napredoval za eno mesto in bil na koncu deseti. »Zelo sem vesel, da sem po dolgem času znova med deseterico. Na tekmi sem naredil dva dobra skoka in zdaj grem lahko naprej bolj mirno,« je Zajc dejal po današnji tekmi.

Anže Lanišek (267,5) je bil 14., Domen Prevc (257,2), sicer rekorder skakalnice v Titisee-Neustadtu s 148 metri, je osvojil 20. mesto. V skupnem seštevku najboljši Slovenec Peter Prevc (255,8) je bil po četrtem mestu v petkovih kvalifikacijah na prvi posamični tekmi tega konca tedna 22. (255,8). Točke je s 26. mestom osvojil še Cene Prevc (248,8). Brez točk je na prvi tekmi ostal Rok Justin (102,5) na 43. mestu.

Glavni trener A-reprezentance Gorazd Bertoncelj je po prvi posamični tekmi v Titisee-Neustadtu dejal: »Timi je zelo dobro dvakrat opravil svojo nalogo in bil odličen deseti, kar je zelo dobra popotnica za naprej. Anže je zelo solidno opravil svojo nalogo. Malce slabše od pričakovanj sta nastopila Peter in Domen, a le malenkosti ju ločijo od najboljših. Te malenkosti moramo jutri popraviti in želimo si boljših rezultatov.«

V posebni razvrstitvi Titisee-Neustadt 5, po koncu katere zmagovalec petih serij, vključno s kvalifikacijami, prejme dodatnih 25.000 evrov, vodi Kobayashi, ki ima pred Kubackijem 5,7 točke prednosti. Tretji Leyhe in četrti Kraft zaostajata 9,7 oziroma 9,9 točke. Najboljša Slovenca v tej razvrstitvi sta Anže Lanišek in Peter Prevc na 11. in 12. mestu z več kot 35 točkami zaostanka.

V nedeljo bo ob 15.15 na sporedu še druga posamična tekma, uro in pol prej bodo na sporedu še kvalifikacije.