Skakalci bodo konec tedna tekmovali v Titisee-Neustadtu v Črnem gozdu (Schwarzwald) na jugozahodu Nemčije, kjer so imeli včeraj v dežju dve seriji za trening in kvalifikacije. Ker je na startnem seznamu le 51 tekmovalcev iz 15 držav, je v kvalifikacijah izpadel samo en tekmovalec (Južnokorejec Seou Choi), a so bili skakalci zelo tekmovalni. Prireditelji so razpisali posebno nagrado za zmagovalca v seštevku petih serij v konkurenci – kvalifikacijski skok v petek, v soboto in nedeljo pa po dve seriji v konkurenci. Nagrada za najboljšega v seštevku petih skokov je 25.000 evrov, kar je več, kot je prejel skupni zmagovalec novoletne turneje Poljak Dawid Kubacki za seštevek osmih skokov (18.300 evrov).

Po prvem skoku je v najboljšem položaju Japonec Rjoju Kobajaši, ki je s suvereno zmago v kvalifikacijah potrdil odlično formo, saj je bil najboljši že v obeh serijah za trening. Očitno je znova zelo dvignil formo, potem ko je bil minuli teden v Predazzu šele 26. in 25. ter so se vnele debate, da je zapadel v krizo. Peter Prevc je s četrtim mestom potrdil, da je trenutno najboljši slovenski skakalec. Dobro so nastopili tudi Domen Prevc (13. mesto), rekorder skakalnice s 148 metri, Anže Lanišek (15.) in Cene Prevc (21.). V hudo krizo pa je zapadel Timi Zajc, ki je bil 46. in premagal le pet eksotov. Današnja tekma bo ob 16. uri, jutrišnja ob 15.15.

Na prvi izmed treh tekem skakalk v Zau na Japonskem je drugič zapored v petih dneh z veliko prednostjo zmagala Avstrijka Eva Pinkelnig. Slovenke so popravile slab vtis iz Sapora, saj je bila Nika Križnar šesta in Ema Klinec sedma. »Prvič na Japonskem smo zadovoljni. Znova smo v stiku z najboljšimi. Križnarjeva je skočila lepo v prvi seriji (4. mesto, op. p.), Klinčeva pa je imela smolo z vetrom, a je bila kljub temu deseta. V finalu so dekleta napadla. Klinčeva je naredila super skok, Križnarjeva je zamudila na odskočni mizi,« je povedal glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič. Za današnjo ekipno tekmo (ob 9. uri) je z zasedbo Klinec, Križnar, Rogelj in Brelc napovedal napad na stopničke. Jutri ob 8. uri bo še ena tekma posameznic.