Takoj ob vhodu so denimo na voljo makedonski izdelki, med njimi tudi ajvar. »Sama sem s tem zrasla, zato vem, kaj je dobro,« zatrjuje prodajalka na pokriti tržnici, kjer je mogoče kupiti ajvar iz trgane paprike, lutenico, pinđur, gjuveč pa tudi sladko iz kutin. Cene so različne glede na količino, ajvar in pinđur sta na primer po 3,70 do 5,90 evra. Ob makedonskem izboru pa se je v sosednji prodajalni na pokriti tržnici mogoče zakaditi tudi med grške olive. Črne z zelišči in začimbami prodajajo po 6 evrov za pol kilograma, za posušene z otoka Thasos je treba za pol kilograma odšteti 7,50 evra, pečene, velike in čvrste pa so 6,50 evra. V naboru so tudi olivna olja iz Slovenije, Grčije in Španije z manjših družinskih kmetij, pojasnjuje prodajalec. Cene so različne, od 7 do 59 evrov.

Ena od stalnic pokrite tržnice pa je zagotovo prodajalna mlečnih izdelkov kmetije Pustotnik. Za njihov hišni sir velja kozji kosec, ki ga prodajajo po 16,17 evra za kilogram. Več jih imajo tudi z rdečo mažo, s plemenito plesnijo. Eden od teh je martin, kar pa je ime, ki se pojavi v vsaki generaciji družine Brence, ki vodi sirarno, in stane 17,12 evra za kilogram. Z družinsko zgodovino je povezan tudi sir florjan, ki je prav tako z rdečo mažo. Eden od pradedov iz družine sirarjev je bil namreč med ustanovitelji gasilcev v Gorenji vasi, njihovi podporniki pa so Brencetovi še danes. Mlad kozji sir prodajajo po 20,95 evra za kilogram, kozji sir v slanici stane 20,65 evra za kilogram, poltrdi kravji volbenk pa 13,22 evra za kilogram.