Iz kolerabe rade skuhajo tudi omako, zelena se znajde tudi v kakšnem ričetu, ena od prodajalk zelenjave pa iz pastinaka naredi čips, ki ga imajo otroci zelo radi, zagotavlja. Odlična za ta čas je šara, jed iz krompirja, repe, korenja in peteršiljeve korenine, še s kakšnim dodatkom pa je še toliko boljša, pravi ena od ljubljanskih branjevk.

Za korenje, rdečo peso, zeleno, repo, črno redkev in kolerabo je treba odšteti od 2 do 3 evre za kilogram, čeprav se na stojnicah najde tudi rdeča pesa za 1,50 evra za kilogram. Cena pastinaka je od 2 do 4 evre za kilogram, peteršiljeva korenina pa je od 4 evre za kilogram.

Pri rožah prav tako ni velikih razlik med cenami na stojnicah. Ker je bil na Nizozemskem pred dnevi dan tulipanov, ni nič čudnega, da so tudi na stojnicah ljubljanskega cvetličnega trga tulipani najrazličnejših barv. Šopek je mogoče kupiti za 5 evrov. Vrtnice so po 1,50 evra oziroma 10 evrov, če jih vzamete deset. Še vedno ponujajo tudi evkaliptus, ki je v zadnjem času resnični hit, pravi ena od prodajalk, in je v šopku 10 evrov, čeprav se najdejo šopki tega zelenja tudi od 4 evre naprej. Za šopek mimoz je treba odšteti 10 evrov, za male cvetice te vrste prav tako v šopku pa 5 evrov.