Gostitelji so sicer imeli večino tekme vse pod nadzorom, saj so po 48 minutah vodili s 4:0. Kalifornijci so nato zadeli prek Alexa Iaffala v 52., Adriana Kempeja v 56. in Kopitarja v 58. minuti, a do izenačujočega zadetka niso zmogli.

»V drugi polovici zadnje tretjine smo zaigrali kot iz obupa. Ugotoviti moramo, kako takšno igro prenesti na začetek tekem,« je ameriškim medijem povedal Kopitar.

Na drugih tekmah je Boston, drugi na vzhodu, premagal Pittsburgh s 4:1, Calgary v gosteh po kazenskih strelih Toronto z 2:1, New York Rangers pa prav tako v gosteh s 3:2 mestne tekmece Islanders. Montreal je zmagal s 4:1 v Philadelphii, pri čemer je Ilja Kovalčuk prispeval dva gola, Tomaš Tatar gol in dve podaji, Phillip Danault pa tri podaje za zmagovalce. Vegas in Anaheim sta bila s po 4:2 v gosteh boljša od Ottawe oziroma Nashvilla, vodilni na vzhodu in v ligi Washington pa je s 5:2 odpravil New Jersey.

Aleks Ovečkin je za Washington dosegel tri zadetke, zanj je bil to 25. »hattrick« kariere. Obenem pa je trenutno pri 31 golih v sezoni, kar pomeni, da je edini ob Miku Gartnerju z vsaj 30 goli v vsaki izmed prvih 15 sezon v NHL. Skupno pa ima 689 zadetkov, enega manj kot Mario Lemieux, ki je na desetem mestu na večni lestvici strelcev.

Columbus je s 3:2 odpravil Carolino, Minnesota s 3:2 Tampo Bay, čeprav je pri slednji Nikita Kučerov dosegel dva gola, Colorado s 4:0 San Jose, Vancouver s 3:1 Arizono, Buffalo pa je zmagal v Dallasu s 4:1.