St. Louis je pred obračunom z letalci zmagal na zadnjih osmih tekmah. Tokrat pa je proti ekipi, ki se bo najbrž do zadnjih krogov rednega dela borila za uvrstitev v končnico, ostal brez zmage, tudi točka pa ga je vrnila na prvo mesto prvenstvene razpredelnice, ima točko prednosti pred Washingtonom in dve pred Bostonom. Gostitelji so slabih deset minut pred koncem že zaostajali z 1:3, nato sta jim podaljšek zagotovila Ryan O'Reilly in Alexander Steen. Tekmo je v četrti minuti podaljška odločil češki napadalec Jakub Voraček.

»Za nas je to zelo pomembna zmaga. St. Louis je atletska ekipa, ki nikoli ne popusti, lahko smo videli, zakaj so bili lani prvaki. A smo v podaljšku vendarle izkoristili priložnost, ki se je ponudila zaradi slabe menjave tekmecev. Kako se menjavajo igralci, je v podaljšku, ko se igra tri na tri, zelo pomembno,« je po tekmi dejal Voraček.

Chicago se je opomogel od slabega začetka sezone, v zadnjem času kaže precej boljše predstave, s katerimi napoveduje, da se bo do konca boril za uvrstitev med najboljših osem ekip zahodne konference. V Montrealu je zmagal tretjič zaporedoma in sedmič v zadnjih desetih tekmah. Glavna protagonista zmage sta bila dvakratni strelec Zack Smith in vratar Corey Crawford, ki je ubranil 32 strelov.

»Zelo smo popravili obrambo, s takimi predstavami bomo letos še velikokrat zmagali,« je bil zadovoljen Crawford, vratarja je pohvalil tudi zvezdnik njegove ekipe Patrick Kane, deveti najučinkovitejši igralec letošnjega tekmovanja, ki je z eno podajo dosegel že 998. točko v profesionalni karieri: »Corey v Montrealu vedno odlično brani. Tudi danes nas je rešil, nekajkrat je res neverjetno posredoval.«