Kralji so imeli v Tampi zmago praktično že v žepu, nato pa je najkoristnejši igralec (MVP) lige in najboljši strelec lanskega prvenstva NHL Kučerov, ki je dosegel 18. zadetek to sezono, gostiteljem prinesel izenačenje, podaljšana igra ni prinesla spremembe izida, pri kazenskih strelih pa je tekmo odločil Stamkos.

»Velik strel, velika tekma. Ko že strmiš v okroglo ničlo, na koncu pa odneseš obe točki. To moraš le pograbiti in zbežati,« je tekmo slikovito opisal domači trener Jon Cooper. »Čeprav menim, da si zaslužimo točke s te tekme, naše možnosti minuto pred koncem, ko smo zaostajali za gol, niso bile najboljše,« je dodal floridske ekipe.

Pri kazenskih strelih je bil poleg Stamkosa uspešen še Brayden Point, v rednem delu pa sta vratarja Kraljev premagala še Stamkos in Alex Killorn. Za Kralje, ki so povedli s 3:2, ko je zadel Dustin Brown v 13. minuti zadnje tretjine, je vratar Jonathan Quick zaustavil 35 od 38 strelov.

»Zelo smo razočarani, da nismo znali tekme pripeljati do konca, a nismo slabo igrali. Včasih ti sreča enostavno obrne hrbet,« je dejal trener kraljev Todd McLellan. Slovenski zvezdnik lige NHL Kopitar je odigral dobrih 22 minut tekme in štirikrat streljal proti vratom tekmeca, a neuspešno. Naslednja tekma Kralje čaka v četrtek, ko bodo gostovali še pri eni ekipi s Floride, Panterjih.