Notranjski regijski park je poudaril še, da je Cerkniško jezero presihajoče. Na dnu jezera so požiralniki, zato je mogoče, da voda pod ledom nenadoma presahne. "Drsalec zgoraj je zato lahko ne odnese najbolje. Tiste, ki se boste vseeno odločili za drsanje, opozarjamo, da drsate na lastno odgovornost in vam svetujemo skrajno previdnost," so opozorili v sporočilu za javnost.

Za vikend meteorologi napovedujejo lepo vreme. V soboto bo jasno, na vzhodu nekoliko oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1 stopinje Celzija, ob morju bo okoli 3 stopinje. Čez dan se bo ogrelo do 10 stopinj, na Primorskem do 14 stopinj. V nedeljo bo sprva oblačno, kasneje se bo razjasnilo, piše na spletni strani agencije za okolje.

Ob lepem in toplejšem vremenu je lahko tudi na drugih jezerih led pretanek za drsanje. Velja, da je gibanje po ledu varno, če je debelejši od treh centimetrov in nima mokrih razpok. Debelino ledu lahko ljudje ocenijo tako, da po ledu močno udarijo z nogami, koničasto palico ali kladivom. Če se led pri tem ne prebije, je to znak, da je dovolj varen in nosilen. V primeru nesreče je dobro imeti piščalko, žepno svetilko ali telefon. Vikend ob Cerkniškem jezeru si lahko obiskovalci popestrijo z nekaterimi drugimi aktivnostmi. V Notranjskem regijskem parku priporočajo sprehod po poti Drvošec ali sprehod po Poti izvirov. Večina izvirov je sicer trenutno suhih, a pot kljub temu nudi čudovite razglede na vodo, gozdno okolico in lepe podobe neokrnjene narave.

Parkiranje ob jezeru bodo ta vikend urejali gasilci. Zato obiskovalce prosijo, naj upoštevajo navodila, parkirajo na označenih parkiriščih ali ob robovih makadamski cest. Parkiranje na travnikih ob jezeru pa je prepovedano.

Obiskovalce pa še vedno vabijo umetno postavljena drsališča v mestih. V prestolnici je drsanje možno v Lumpi parku v Savskem naselju, Hali Tivoli in Dvorani Zalog.

Na glavnem mestnem trgu v Kamniku bo drsališče odprto še do konca meseca. Drsanje je brezplačno, plačljiva pa je izposoja drsalk. Za tiste, ki še nikoli niso stopili na drsalke, vsako soboto poteka tudi tečaj drsanja. Rekreacija na ledu je možna tudi v Domžalah. Tudi tam je uporaba drsališča brezplačna, drsalcem pa bo na voljo vse do začetka marca. Tudi v Domžalah si je mogoče izposoditi drsalke in se udeležiti tečaja.