Lim je po končanem ogrevanju počasi drsala na robu drsališča, ko je prišlo do incidenta. »Mariah Bell je bila za ogrevanje na vrsti za Limovo, ko jo je z drsalko nenadoma brcnila v meča,« je agent korejske najstnice povedal francoski tiskovni agenciji AFP in dodal, da se Američanka za incident ni opravičila.

Limova, ki drsa na svojem prvem svetovnem prvenstvu, je kljub ureznini pridrsala do osebnega rekorda z 72,91 točke za peto mesto po kratkem programu, medtem ko se je Bellova po prvem delu prvenstva uvrstila tik za njo, na šesto mesto.

Mednarodna drsalna zveza (Isu) je bila seznanjena z dogodkom, a uradne pritožbe ni prejela, ob tem pa je še v uradnem sporočilu zapisala, da glede na dokaze, ki jih imajo, Bellova ni želela poškodovati Limove. Mednarodna federacija je pozval zvezi k prijateljski razrešitvi nastalega položaja.

Mediji so se spomnili na primer Kerrigan-Harding

Zgoraj omenjeni škandal je spomnil na leto 1994 in na svetovno prvenstvo v Detroitu, ko sta bili pod drobnogledom umetnostni drsalki Američanki Nancy Kerrigan in Tonya Harding.

Dan pred finalom sta bivši partner Hardingove Jeff Gillooly in njen telesni stražar Shawn Eckardt s palico napadla Kerriganovo in jo udarila nad desnim kolenom. Ta je bila primorana odpovedati nastop in tako je svetovna prvakinja postala Hardingova. Obe sta bili pozneje tudi izbrani v olimpijsko reprezentanco za igre v Lillehammerju leta 1994, Kerriganova je osvojila srebro, Hardingova, ki je bila pozneje doživljenjsko izključena iz udejstvovanja v drsanju, pa je končala na osmem mestu.