Po tritedenskem premoru alpske smučarke znova čakajo hitre discipline za točke svetovnega pokala. V Altenmarkt-Zauchenseeju je na urniku dvojni tekmovalni spored s sobotnim smukom in nedeljsko alpsko kombinacijo, sestavljeno iz superveleslaloma in slaloma. Štuhčeva je priprave na nadaljevanje sezone opravila v Švici v Haslibergu in Italiji v San Pellegrinu. Na prvem treningu je slovenska tekmovalka dosegla 35. čas, drugega pa je končala z odstopom. Kljub ne najboljši popotnici Mariborčanka ostaja optimistična in pripravljena na napad. »Kolena so super. Malo sem le dobila udarec v komolec,« je po drugem treningu povedala Štuhčeva. »Mislim, da sem med drsenjem, ko so smučke malce nemirne, zadela 'špuro', ki je ostala tam še od včeraj, nato je prišla še kompresija,« je dodala.

»Včeraj so bili posamezni odseki relativno v redu, ampak napake stanejo in potem nimaš več kje pridobivati časa,« pravi Štuhčeva, ki se zaveda, kako zahtevna je podlaga. »Po drugem vmesnem času, ko skočiš v gozd, ne vidiš več nič. Je belo in tam, kjer je pobarvano, je modro. Zato je pomemben ogled, da približno veš, kje se skrivajo luknje in kljub temu, da je slaba vidljivost, napadaš,« pravi Štuhčeva.

Daljši premor je izkoristila na najboljši način: »Dobro mi je delo, da je bilo nekaj čas vmes, da sem poiskala, kaj je narobe in to odpravila, ampak zdaj je pa res že počasi spet čas, da malo dirkamo.« »Na treningih mi gre že zelo dobro. Zdaj je samo cilj, da to naredim tudi na tekmi,« je še dodala Štuhčeva, ki je na smukih v Altenmarktu najvišje posegla s petim mestom pred tremi leti.

V Altenmarktu bo na sporedu tretji ženski smuk sezone. Prvega v Lake Louisu pred enim mesecem je dobila Čehinja Ester Ledecka, na drugem v Kanadi je bila najhitrejša Avstrijka Nicole Schimdhofer. Slovenska smukačica je prvi tekmovalni preizkus po poškodbi kolena, ki jo je utrpela lani po svetovnem prvenstvu, na katerem je osvojila drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v smuku, končala v točkah na 17. in 21. mestu.

V Lake Louisu je bila 20. še na superveleslalomu. Po prihodu tostran velike luže pa je sledilo težje prilagajanje na evropski sneg. Superveleslalom v St. Moritzu je celo končala izven trideseterice brez točk. V Val d'Iseru, kjer naj bi izpeljali smuk in alpsko kombinacijo, so smučarke zaradi slabega vremena ostale brez tekmovalnega preizkusa.