Čeprav je položaj Cedevite Olimpije na lestvici lige ABA precej ugoden, je zadnje obdobje pri ljubljanskem kolektivu privedlo do nelagodja. Prav neverjetno je, kako je forma moštva padla po zadnji tekmi evropskega pokala, ko je v Stožicah z 21 točkami razlike padel Juventut. Slabi predstavi proti Megi in Ciboni sta se srečno izšli z zmago, proti Igokei ne več. Nepričakovan poraz je obsodil tudi Slaven Rimac, ki je imel prav, ko je igralce oštel zaradi sebične igre, a je po drugi strani jasno, da bi moral te stvari tako globoko v sezoni kot trener že odpraviti. Jasno tudi je, da mora trenerski štab pri igralcih znati dvigniti motivacijo po evropskem izpadu in da ti ne bi smeli delovati tako brezvoljno, ko pa med tednom nimajo več obveznosti in se lahko ves teden pripravljajo na nasprotnika. V zmajevem gnezdu tako v teh dneh vlada nemir, za nameček pa kapetana Jako Blažiča in soigralce danes čaka nasprotnik, ki je trenutno v izjemni formi. V 15. krogu lige ABA bo Olimpija gostovala pri Partizanu.

Beograjčani so v ligi ABA v seriji šestih zaporednih zmag, med tednom so v prvem krogu drugega dela evropskega pokala razbili Virtus iz Bologne, ki je eden favoritov za končno zmago. Moštvo trenerja Andree Trinchierija se bo Olimpiji želelo odkupiti za poraz s kar 16 točkami razlike na prvi tekmi, zato utegne biti za Ljubljančane, če ne bodo zaigrali bolje kot na zadnjih tekmah, današnji večer zelo dolg. »V Beogradu moramo odigrati hrabro in čvrsto. Na zadnjih tekmah smo nekoliko padli v formi, zato je bil teden pred obračunom s Partizanom idealen za to, da smo več časa preživeli v dvorani in dobro trenirali. Če se želimo boriti za zmago, moramo igrati pametno in hrabro,« pravi Slaven Rimac. Olimpijin trener bo znova lahko računal na Ryana Boatrighta, ki je izpustil tekmo proti Igokei zaradi bolečin v mečni mišici.

Po številnih odhodih lahko pri Primorski tekmo proti Mornarju pričakujejo nekoliko bolj optimistično, saj bo trener Andrej Žakelj lahko računal na novinca Marka Lukovića in Sterlinga Gibbsa, a je negotov nastop Nejca Bariča, ki se je poškodoval proti Budućnosti. »Svojo moč je Mornar pokazal med tednom z zmago v Fibini ligi prvakov proti Nižnem Novgorodu. V Bar se odpravljamo motivirani, žal z nekaj poškodovanimi igralci, a tudi z okrepitvama. Vsekakor bomo potrebovali nekaj časa, da se uigramo,« sporoča Andrej Žakelj. Zadnji tekmec Primorske Budućnost bo tokratni nasprotnik Krke. Črnogorsko moštvo še ne bo vodil Jurica Golemac, ki naj bi postal novi trener, saj ima nekdanji strateg Koprčanov bojda na mizi tudi ponudbo Bayerna. »Glavni cilj je, da čim bolj odpravimo napake, ki so se nam dogajale v drugem polčasu tekme s Crveno zvezdo. Moramo dati svoj trenutni maksimum, potem pa bomo videli, kaj bo to prineslo,« razmišlja trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 15. krog: Cibona – Zadar sinoči, danes ob 17. uri: Krka – Budućnost, ob 19. uri: Partizan – Olimpija, ob 21. uri: Mornar – Primorska, jutri ob 20. uri: Igokea – FMP, ponedeljek ob 17. uri: Mega – Crvena zvezda.