Igralka Amanda Henderson je na kvizu Celebrity Mastermind dobila vprašanje, kako je ime najstniški podnebni aktivistki. Igralka je bila ob vprašanju v zadregi, zmajala je z glavo, potem pa ugibala: "Sharon". Posnetek njenega odgovora ter osuplega odziva voditelja kviza si je ogledalo že več kot sedem milijonov ljudi.

Posnetek je kmalu prišel tudi do 17-letne Thunbergove, ki je v petek popoldne ime na twitterju spremenila v Sharon.

Švedinja se sicer na twitterju rada pošali. Tako je decembra s humorjem odgovorila na besedni napad ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je s kritičnim tvitom odzval na njeno imenovanje za osebnost leta revije Time. V svojem profilu na twitterju je Thunbergova zapisala, da je najstnica, ki se ukvarja s svojim problemom obvladovanja jeze. "Trenutno sproščeno gledam star dober film s prijateljem," je dodala.

Thunbergova, ki je avgusta 2018 začela šolsko stavko za podnebje, je sprožila globalno gibanje Petki za prihodnost. V zadnjih 16 mesecih je nagovorila svetovne voditelje, se srečala s papežem Frančiškom, se podala v besedni spopad s Trumpom in navdihnila na milijone ljudi, da so se po vsem svetu 20. septembra zbrali na največjem podnebnem shodu. Revija Time jo je nedavno razglasila za osebnost leta.