Po sicer slabši predstavi, a prepričljivi zmagi v 11. krogu lige ABA proti Krki je trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac dejal, da za njegovo moštvo prihajajo na papirju štiri lažje tekme. Dve od teh so Ljubljančani že uspešno oddelali, a pri tem potrebovali zvrhano mero sreče. Mego so namreč v Tivoliju ugnali šele po dveh podaljških, Cibono pa v tesni končnici, ko so stvari že bile videti izgubljene. Tokratni obračun proti Igokei zatorej za zmaje niti po naključju ne bo lahek, čeprav položaj obeh moštev na lestvici kaže na to. Olimpija je z le tremi porazi na vrhu izenačena z Budućnostjo in Partizanom, Igokea pa z le tremi zmagami na dnu z Zadrom in Mego.

Moštvi sta izenačeno bitko bili že v 3. krogu v Laktaših, ko je Olimpija za prvo zmago v gosteh pri Igokei v devetem poskusu potrebovala dva podaljška. Trener Ljubljančanov Slaven Rimac in igralci si želijo to pot izogniti napeti končnici in ohraniti domači parket v jadranskem tekmovanju nedotaknjen. A za to bodo potrebovali precej boljšo igro, kot so jo prikazali na zadnjih dveh tekmah. »Božično-novoletni prazniki lahko na igralce vplivajo negativno in jih zmotijo pri osredotočenosti na pomembne naloge. Ravno iz tega razloga moramo proti Igokei še bolj zavzeto in motivirano stopiti na parket. Z morebitno zmago bi naredili veliko. Hkrati bomo morali biti pazljivi in se dobro pripraviti. Ekipa iz Laktašev je imela v zadnjem času veliko težav s poškodbami nosilcev igre, zato ne vemo, v kakšni postavi bodo zaigrali. A s tem se ne smemo obremenjevati. Gledati moramo samo sebe in odigrati čim boljšo tekmo,« pravi Slaven Rimac.

Že dan pred zmaji bo na delu Primorska, ki jo po Crveni zvezdi in Partizanu čaka nova težka preizkušnja. Tokrat proti Budućnosti, ki so jo na prvem obračunu senzacionalno ugnali v Podgorici. A koprsko moštvo je od tedaj močno oslabljeno, bo pa trener Andrej Žakelj morda že lahko računal na novo okrepitev Marka Lukovića. Obalno moštvo išče še igralca na položaju organizatorja igre, medtem ko je prihod Domna Lorbka padel v vodo. »Čaka nas zelo zahtevna tekma. Budučnost ima izvrstne posameznike, ki igrajo na visoki ravni. Naša glavna naloga bo ustaviti njihov met za tri točke in igro 'pick and roll'. Kljub temu, da gre za izvrstnega nasprotnika, pa se zadnje čase bolj kot ne ukvarjamo sami s seboj in si želimo še boljše predstave, kot sta bili na zadnjih dveh obračunih,« je jasen Andrej Žakelj.

Liga ABA, 14. krog, danes ob 17. uri: Primorska – Budućnost, ob 19. uri: Partizan – Mornar, ob 21. uri: FMP – Cibona, nedelja ob 12. uri: Olimpija – Igokea, ob 18. uri: Zadar – Mega, ponedeljek ob 17. uri: Crvena zvezda – Krka.