Košarkarji Cedevite Olimpije so se drugič zapored izvlekli skozi šivankino uho. Potem ko so v prejšnjem krogu po dveh podaljških premagali zadnjeuvrščeno Mego Bemax, so v Zagrebu v izdihljajih tekme novi dve točki vpisali še proti Ciboni, ki je v tekmo po treh porazih v nizu vstopila iz zadnjih pozicij na lestvici.

Ljubljančani so koledarsko leto zaključili s četrto zmago v zadnjih petih nastopih, skupno deseto v ligi Aba, ki jih uvršča na vrh razpredelnice. Dve tesni zmagi so lepa vzpodbuda za zasedbo Slavena Rimca, ki se bo v naslednjih dveh mesecih in pol več ali manj posvetila nastopom v ligi Aba, saj si uvrstitve v drugi del evropskega pokala ni izborila, v državno prvenstvo pa se bo vključila šele marca.

Enako kot prejšnji teden v Tivoliju je bil tudi v dvorani Dražena Petrovića junak zmage kapetan Jaka Blažič. Šest sekund pred iztekom časa je zadel tri proste mete, ki so Cedevito Olimpijo pripeljali do vodstva 84:82. V zadnjem napadu so domači dvakrat poskusili z metoma za tri točke, a oba poskusa Filipa Bundovića sta bila premalo natančna.

Prva strelca Cedevite Olimpije sta bila Ryan Boatright (17 točk, trojke 4:5, 5 podaj) in Jaka Blažič (14 točk, 5 skokov, 5 podaj), ki sta poskrbela tudi za ključne točke v končnici tekme. Boatright je v zadnjih dveh minutah in pol dosegel sedem točk, Blažič pa pet. Dvomestno število točk pri Ljubljančanih, ki so zgrešili deset prostih metov in skok izgubili s 30:35, sta imela še Mikael Hopkins (13 točk, 9 skokov) in Maik Zirbes (12 točk, met iz igre 5:7).

Cedevita Olimpija bo naslednjo tekmo v ligi Aba igrala naslednjo nedeljo ob 12. uri doma proti Igokeji.