Šlo je za Arija Behna, norveškega pisatelja in nekdanjega moža norveške princese Marthe Louise, ki je Spaceyja obtožil, da ga je otipaval na dogodku leta 2007, natančneje na koncertu ob podelitvi Nobelovih nagrad.

Ari Behn je že drugi Spaceyjev tožnik, ki je umrl v času procesa. Septembra letos je namreč umrl neimenovani maser iz Malibuja, ki naj bi ga Spacey med masažo prisilil, da ga zagrabi za mednožje, zaradi česar ga je maser pozneje tožil.

V letošnjem videu, ki ni prvi tovrsten video, ki jih je Spacey posnel po začetku afere, je igralec v liku Franka Underwooda dejal, da je za njim precej dobro leto, predvsem kar zadeva zdravje. Posledično naj bi se odločil, da bo v svojem življenju naredil nekaj sprememb, k čemur vabi tudi svoje občinstvo. V letu 2020 želi narediti več dobrega v tem svetu. »Naslednjič, ko nekdo naredi nekaj, kar vam ni všeč, lahko greste v napad. Lahko pa se tudi zadržite in naredite nekaj nepričakovanega. Lahko jih ubijete s prijaznostjo.«

Ali je samomor Spaceyjevega tožnika povezan z videom, ni znano, saj Behnovi predstavniki za stike z javnostmi niso objavili podrobnosti, povezanih s smrtjo.