Karavano v alpskem smučanju v zadnjih dneh leta 2019 čaka pester program s petimi tekmami za točke svetovnega pokala. Tekmovalci bodo danes in jutri v Bormiu v Italiji odpeljali dve tekmi smuka, v nedeljo jih čaka še alpska kombinacija. Tekmovalke so v Lienzu v Avstriji, kjer se bodo v soboto pomerile v veleslalomu, dan kasneje pa še v slalomu.

Slovenske barve na obeh preizkušnjah smuka bodo zastopali Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline in Klemen Kosi. Obeti po včerajšnjem treningu v Bormiu niso spodbudni, saj se je četverica tekmovalcev zadržala v ozadju z občutnimi zaostanki za najhitrejšimi. Čater je bil najboljši slovenski predstavnik na 39. mestu, najslabše pa se je odrezal Klemen Kosi (58. mesto), ki je na dosedanjih dveh tekmah smuka v letošnji sezoni zbral enajst točk. Trening je dobil Francoz Brice Roger. Najbolj sta se mu približala Dominik Paris in Mattia Casse. Vodilni smukač sezone Beat Feuz je med božičnimi prazniki očitno ostal v dobri formi kljub zlomljeni kosti v zapestju, potem ko je v Val Gardeni z roko ponesrečeno udaril v vratca. Trening je končal na sedmem mestu.

Današnja preizkušnja za točke svetovnega pokala se bo začela ob 11.30. Dvojni smukaški spored v Bormiu je posledica odpadlega smuka iz Val Gardene, ki so ga minulo soboto odpovedali zaradi slabega vremena.