»Za nami je znova zelo težka tekma v zahtevnih razmerah. Veliko tekmecev je imelo podoben material in smo se skupaj mučili od samega začetka,« je Jakov Fak opisal vtise z nedeljske tekme s skupinskim startom. Ob izpuščeni sobotni zasledovalni preizkušnji je imel nenadejano nekaj prednosti, saj je začel bolj spočit, končal pa z odličnim finišem na 13. mestu. Znova je pokazal, da je velemojster biatlona. Znova je zmogel v najtežjih trenutkih prenesti pritisk in se osredotočiti na najpomembnejše. Ker v smučini ni bil med hitrejšimi, imel je 19. čas dneva trideseterice, se je po dveh zgrešenih tarčah na prvem strelskem postanku v nadaljevanju zbral in zadel preostalih 15 tarč zapored. »Zaradi vetra sem pri prvem streljanju leže naredil preveliko korekcijo na puški, potem sem pravilno reagiral. Na žalost v zaključku nisem imel moči, da bi bil še boljši, kar pa se je videlo že po vmesnih časih,« je razložil Fak, ki je decembrski ciklus končal na 20. mestu skupnega seštevka svetovnega pokala. Med omenjeno dvajseterico ima daleč največja nihanja.

Na sobotni tekmi je Roku Tršanu s 25. mestom uspel dosežek kariere. Pri 27 letih je biatloncu kluba TSK Logatec uspela prva uvrstitev med trideseterico, in to z devetim časom dneva. Predvsem po zaslugi vseh dvajsetih zadetih tarč, kar je uspelo le štirim izmed šestdeseterice. Začel je kot 47., med Klemenom Bauerjem in Mihom Dovžanom, ki pa nista bila tako uspešna. »Streljanje mi je res dobro uspevalo, bil sem hiter in natančen. Tudi tekaško sem bil povsem zraven. V prvih krogih nisem zganjal panike. Ko so šli tekmeci mimo, sem le sledil, v zadnjih kilometrih pa sem dodal, kar je še ostalo. To je super motivacija za naprej,« je bil vesel Rok Tršan.

Oddahnil se je tudi trener Uroš Velepec. Večkrat je že napovedoval, da biatlonec iz Valburge pri Medvodah na treningih kaže visok potencial. Znan je kot kralj tekaških državnih prvenstev, na mednarodni ravni pa se je dokazal s četrtim mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v smučarskih tekih pred devetimi leti, kar je še vedno najboljši dosežek slovenskih tekačev v tej starostni kategoriji. Da bi bil bolj redno med elitno trideseterico, bi moral biti v smučini vsaj minuto hitrejši.

V Savojskih Alpah je z dvema zmagama znova kraljeval najhitrejši tekač med biatlonci Johannes Thingnes Boe. Glede na francosko prizorišče se je pošalil, kako je to obrnil sebi prid: »Ko je bil na strelišču Quentin Fillon Maillet, sem se trudil streljati v njegovem ritmu, da bi lahko samega sebe prepričal, da ljudje s tribun navijajo zame,« je dejal Johannes Thingnes Boe, ki je na nedeljski tekmi prednost našel v smučeh. Prvi mož slovenskega biatlona Blaž Repinc je za ta teden zato že napovedal, da bodo imeli v slovenski reprezentanci pogovore prav na to temo.