»Tole je bilo skoraj kot smučanje na vodi. Sem pa tega vajena. Na Norveškem imamo v poletju veliko podobnih dni s treningom v dežju. Lepo je v takih razmerah narediti dober nastop,« se je Norvežanka Tiril Eckhoff veselila zmage na biatlonski tekmi v Le Grand Bornandu v Franciji, ki je potekala v močnem dežju.

Najboljša slovenska biatlonka Polona Klemenčič je z 68. mestom za 12 sekund zgrešila najboljših šestdeset tekmovalk, ki imajo na jutrišnji zasledovalni tekmi novo priložnost za dokazovanje. Nekdanja smučarska tekačica Lea Einfalt in Nika Vindišar sta bili še počasnejši. »Za zasledovanje, ki ga na taki tekmi pričakujemo, bi morala Polona Klemenčič zadeti še kakšno tarčo več,« je povedala trenerka Andreja Mali.

Na smuči se v slovenskem taboru tokrat ne izgovarjajo. Po četrtkovi moški tekmi, ko je Jakov Fak končal daleč na začelju, je bilo v slovenskem taboru zagotovo burno. Glavni serviser Rus Šaškin je zagotovo že izgubil vse zaupanje in je verjetno blizu odpovedi pogodbe, seveda če bi imeli zamenjavo za to delo. Tudi med prazniki bo v biatlonskem taboru zaradi tega zagotovo pestro. Jakov Fak tako v Le Grand Bornadu lahko le upa, da ima kot 18. v skupnem seštevku svetovnega pokala dovolj kapitala točk, da bo še ujel nedeljsko tekmo s skupinskim startom tridesetih najboljših v decembrskem ciklusu tekem.