»Ne vem, no ... On je verjetno potreboval za ta dosežek le kakšnih 400 tekem in ne toliko, kot sem jih jaz, a ko me omenjate v istem stavku z Waynom, je to brez dvoma velika stvar,« je v smehu dejal slovenski zvezdnik po tekmi.

»Morda se lahko s tem dosežkom res malo hvalim, saj drugih njegovih rekordov v karieri gotovo ne bom izboljšal,« je z obilico humorja dodal Kopitar, ki je dvakrat zadel v drugi tretjini za vodstvo kraljev s 3:0. V Detroitu sta se za Kralje, ki so dobili tri od zadnjih štirih tekem, med strelce vpisala še Jeff Carter in Tyler Toffoli, Alex Iafallo je dodal dve podaji, vratar Jack Campbell pa je zbral 22 obramb.

»Tekmo smo dobro začeli. Uvodni dve tretjini smo odigrali po dogovoru, v zadnji nam ni šlo vse po načrtih, a upam, da se bomo iz te lekcije kaj naučili. To sezono nismo imeli velikokrat treh ali štirih golov prednosti,« je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan, ki je bil nekdanji pomočnik pri Detroit Red Wings.

Pri gostiteljih je branilec Madison Bowey dosegel gol in podajo, en zadetek je dodal še Filip Zadina, vratar Eric Comrie pa je ubranil 28 strelov. Naslednja tekma kralje čaka v torek, ko bodo gostovali v Bostonu.