Pri obeh golih je s podajama sodeloval Tyler Toffoli. Slovenski hokejski as Anže Kopitar je znova ostal brez točke. V statistiko je vpisal tri strele na gol. Hrušičan se že trinajstič v novi sezoni ni vpisal med strelce ali podajalce. Na šestih odigranih decembrskih tekmah pa je le na eni tekmi napolnil statistiko, ko je bil vpisal podajo in zadel ob porazu Kraljev proti Calgaryju (3:4).

Kopitar v drugi del decembra vstopa s skupno 29 točkami, 11 goli in 18 podajami. Kljub nekoliko slabšemu začetku veselega decembra Kopitar ostaja najbolj učinkovit kralj. Na lestvici strelcev po točkah je na 26. mestu. Povsem na vrhu sta hokejista Edmontona Connor McDavid s 57 točkami (20 golov, 37 podaj) in Leon Draisatl (55 točk, 20 golov, 35 podaj).

Kralji bodo tudi naslednjo tekmo odigrali v gosteh, ko bodo v noči s sobote na nedeljo igrali pri ekipi Pittsburgh Penguins. Pri Pingvinih bodo skušali izboljšati odstotek gostujočih zmag, kajti letos so bili le trikrat v uspešni na ledenih ploskvah zunaj Staples Centra. Los Angeles sicer z 28 točkami ostaja najslabša ekipa v razvrstitvi zahodne konference. Branilci naslova St. Louis Blues imajo na vrhu zahodne konference 44 točk.

V novi sezoni ne gre po načrtih tudi enajstkratnim prvakom lige NHL Detroit Red Wings, ki so z zgolj 19 točkami na 33 tekmah daleč najslabša ekipa lige NHL. Rdeča krila so le prekinili niz dvanajstih porazov ter s 5:2 slavili na domačem ledu proti kanadskim gostom Winnipeg Jets.

Vodilna ekipa atlantske skupine Boston Bruins je v gosteh morala priznati premoč hokejistom Tampa Bay Lightning s 3:2. V vrstah domačih se je z dvema zadetkoma izkazal kapetan Steven Stamkos.