Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi regionalnega tekmovanja nastopili prvič po skoraj tritedenskem premoru zaradi nastopov mlade reprezentance na svetovnem prvenstvu v Minsku. Nazadnje so bili na delu v alpski ligi 30. novembra, ko so izgubili proti Fassi z 2:5, danes pa so na tekmi z mlado ekipo Salzburga skušali prekiniti niz dveh porazov.

Z današnjim tekmecem so se merili že konec oktobra in v gosteh zmagali po podaljšku.

Tudi druga medsebojna tekma se je končala po dodatnem delu igre in z zmago gostov, a takšen razplet lahko domači le obžalujejo. V rokah so imeli namreč zmago po rednem delu, pa so jo, kot že nekajkrat v sezoni, zapravili tik pred koncem. Tokrat jim je za uspeh zmanjkalo deset sekund, toliko je namreč ostalo do konca tekme, ko je Paul Huber poskrbel za izenačenje na 3:3. Isti igralec pa je nato z zadetkom v 62. minuti dokončno zapečatil usodo železarjev.

Pred tem so domači vodili z 2:0, zadela sta marko Djumić in Andrej Tavželj v drugi tretjini, ter s 3:2, ko je v 49. minuti Andrej Hebar poskrbel za zadnji jeseniški gol na tekmi.

Tekma s Salzburgom je bila za železarje tudi že generalka za naslednjo, ko bodo Jeseničani igrali drugi letošnji derbi s tekmeci iz Ljubljane. Slovenski obračun bo na sporedu v petek ob 19. uri v dvorani Podmežakla.