Neapeljski klub je odločitev objavil nekaj ur po zmagi v ligi prvakov, s katero je Napoli končal črn niz devetih zaporednih tekem brez zmage v različnih tekmovanjih. »Prijateljstvo in medsebojno spoštovanje med klubom, njegovim predsednikom Aureliom De Laurentiisom in Carlom Ancelottijem ostajata enaka,« je klub na kratko sporočil prek twitterja.

Ancelotti je že v ponedeljek pred torkovo tekmo lige prvakov sporočil novinarjem, da ima #trener kovčke vedno pripravljene#, tako da so se pojavila ugibanja, ali bo 60-letni trener odstopil, kar je sam ostro zanikal: »Odstop? Še nikoli v karieri nisem odstopil in tudi tokrat ne bom. O moji prihodnosti pri Napoliju bo odločalo klubsko vodstvo.«

Ancelotti, ki je kot trener trikrat osvojil ligo prvakov, dvakrat z Milanom in enkrat z Realom Madridom, je julija lani na trenerskem stolčku nasledil Maurizia Sarrija. Lani je Napoli popeljal do drugega mesta v serie A, med 16 najboljših moštev v LP pa se lani v boju s poznejšim zmagovalcem Liverpoolom niso prebili zaradi slabše razlike v golih. Prvi favorit za naslednika Ancelottija je nekdanji trener Milana Gennaro Gattuso.