Potem ko so si že pred zadnjim krogom nogometne lige prvakov nastop v osmini finala priigrali PSG, Real Madrid, Bayern, Tottenham, Manchester City, Juventus in Leipzig, se jim je danes pridružilo še šest ekip: Liverpool, Napoli, Borussa Dortmund, Lyon, Valencia in Chelsea.

Evropski prvak Liverpool ni dovolil presenečenja v skupini E in je z zmago v Salzburgu z 2:0 potrdil prvo mesto. Pot do zmage vodilnega moštva angleške lige pa je bila težja, kot kaže končni izid. V prvem polčasu, ki sta ga moštvi odigrali v divjem ritmu z veliko priložnostmi, je bil junak vratar gostov Alisson Becker. Liverpool je v drugem polčasu uveljavil svojo kakovost s hitrima goloma v dveh minutah. Keita se prvega gola ni pretirano veselil zaradi spoštovanja do Avstrijcev, saj je nekoč igral za Salzburg. Salah se je po golu iz mrtvega kota vidno oddahnil, saj je pred tem zapravil tri izredne priložnosti.

»Izredno težka tekma, kar smo tudi pričakovali. V drugem polčasu smo dvignili raven svoje igre in si priigrali številne priložnosti. Zmaga je povsem zaslužena,« je po tekmi povedal napadalec Liverpoola Sadio Mane, ki je prav tako med letoma 2012 in 2014 igral za Salzburg.

Avstrijski prvak je znova požel pohvale za svojo predstavo s hitrimi in mladimi igralci, ki pa so bili tokrat neučinkoviti. »Tekma je bila od prve minute v neverjetnem ritmu. Odigrali smo vrhunsko tekmo za ligo prvakov, v kateri je bilo mogoče vse. Žal nismo izkoristili svojih priložnosti, kar nekaj jih je zapravil tudi Liverpool, ki pa je bil v odločilnih trenutkih dovolj spreten in je zasluženo zmagal,« je tekmo ocenil ocenil vezist Salzburga Zlatko Junuzović.

Barcelona je na tekmo skupine F z Interjem v Milano dopotovala z rezervisti, saj so doma ostali Alba, Messi, Pique, Roberto, Dembele… Od prvokategornikov so tekmo začeli le Umtiti, Junior in Griezmann, v drugem polčasu sta vstopila še Suarez in de Jong. Barcelona je tudi s takšno mešano zasedbo zmagala z 2:1 in Interju preprečila uvrstitev v osmino finala, zato bo tekmovanje nadaljeval v evropski ligi. Inter je bil kaznovan za zapravljanje priložnosti, saj so gostje povedli z zadetkom Pereza. Italijani so bili nekaj minut po golu v popolnem šoku. Na veselje 70.000 domačih navijačev se je vodja napada Interja Lukaku z golom za izenačenje še pred odmorom odkupil za zastreljane priložnosti. Zmago je Barceloni priigral 17-letni Ansu Fati, ki je dokončno pokopal vse upe Interja na osmino finala. Borussia je v Dortmundu premagala žilavo praško Slavijo z 2:1 in si priigrala napredovanje v osmino finala.

Prava drama je bila v skupini G, kjer je bil Lyon proti Leipzigu že v izgubljenem položaju, saj so Nemci ob polčasu vodili z 2:0. Francozi so izid izenačili in se povzpeli na drugo mesto na lestvici, za Leipzig. Zenit je po porazu v Lizboni z Benfico z 0:3 ostal celo brez evropske lige.

Lanski polfinalist Ajax se v skupini H ni uvrstil v osmino finala, kar je največja senzacija. Valencia, ki je imela velike težave v obrambi zaradi poškodb, je v Amsterdamu povedla z golom Rodriga. Ajax je v drugem polčasu silovito pritiskal, Valencia pa se je branila z bunkerjem, kradla čas in srečno vzdržala do konca. Ajax je na gol Valencie sprožil kar 18 strelov, a le dva sta zletela v okvir gola. Nizozemski prvak bo sezono nadaljeval v evropski ligi.