Marjan Hribar bo še naprej vodil Namiznoteniško zvezo Slovenije, so včeraj odločili predstavniki slovenskih klubov. Hribar je bil na predlog Namiznoteniškega kluba Krka edini kandidat na izredni volilni skupščini, slovensko zvezo pa je vodil zadnjih deset let. V zadnjih letih se je, potem ko je zveza zabredla v visoke dolgove, hotel posloviti od vodenja. Želel je pripeljati Blaža Brodnjaka, a si je predsednik uprave NLB z ekipo hitro premislil. Udeležba slovenskih klubov na zadnjih volilnih skupščinah je bila številčna. Potrjevala je, da klubom ni vseeno, kaj se dogaja na njihovi zvezi, medtem ko je ta tonila v vse večje dolgove. Včeraj je bila nižja, a še vedno več kot dvetretjinska, saj je bilo prisotnih 25 od 35 klubov. Člani so s 24 glasovi za podprli kandidaturo edinega kandidata.

Hribar je v svojem nagovoru poudaril nekaj točk, o katerih smo poročali v včerajšnjem Dnevniku. Aktualni župan Šmarjeških Toplic nam je minuli teden dejal, da bo v primeru izvolitve NTZS vodil eno leto, nato pa mesto ob privolitvi slovenskih klubov prepustil enemu od dveh članov na njegovi kandidatni listi – Miroslavu Matijaševiču ali Jožetu Mermalu. Dejal je, da si želi v enem letu zvezo razbremeniti rdečih številk, v katere jo je popeljal.

Ob včerajšnji predstavitvi slovenskim klubom Hribar besed ni ponovil. Na vprašanje enega izmed predstavnikov klubov je odgovoril, da si želi v prvem letu dolgove zveze, ki naj bi znašali od 70.000 do 100.000 evrov, prepoloviti. Iz tega je mogoče sklepati, da Hribarja zanima vodenje NTZS dlje kot eno leto. Zanimivo je, da se od vseh prisotnih slovenskih klubov Hribar nikomur ni zdelo potrebno postaviti vprašanj, zakaj se je NTZS pod njegovim vodstvom znašla v rdečih številkah, zakaj je propadel namiznoteniški center na Otočcu, kako namerava pomagati slovenskim klubom, ki večinoma životarijo, in navsezadnje, zakaj je zveza visoke zneske dolžna vsem največjim promotorjem slovenskega namiznega tenisa – igralcem, ki blestijo na največjih tekmovanjih, predvsem Darku Jorgiću in Bojanu Tokiću.

Hribar je dejal, da bo vesel, če bo skupščina v enem letu delovanja novega vodstva ocenila finančno poslovanje in preverila sanacijo dolgov. Nekaj stavkov je povedal tudi Miroslav Matijaševič, ki naj bi bil desna roka Blaža Brodnjaka, zdaj pa bo glavni Hribarjev opornik. Sicer je skupščina, ki je trajala dobro uro in pol, minila v prijateljskem vzdušju.