V Tivoliju se bo danes ob 17. uri nadaljevala prekinjena izredna volilna skupščina Namiznoteniške zveze Slovenije. Slovenski klubi bodo odločali, ali si želijo imeti vnovič za predsednika Marjana Hribarja, ki je edini kandidat. Hribar, ki je Namiznoteniško zvezo Slovenije vodil deset let, je za člana predsedstva predlagal Miroslava Matijaševiča in Jožeta Mermala. Spomnimo, da je bilo v zadnjih letih veliko razhajanj znotraj slovenskega namiznega tenisa, ki se je znašel v težkem finančnem stanju. Po nekaterih podatkih ima NTZS šestmestno evrsko izgubo, Hribar pa pravi, da dolg zveze ta čas znaša okrog 70.000 evrov.

Marjan Hribar je bil več let direktor direktorata za turizem v petih vladah, v zadnjih letih pa je zamenjal številne službe v javnem in zasebnem sektorju. Januarja letos je postal župan Šmarjeških Toplic. Kazalo je, da si bo v slovenskem namiznem tenisu sam poiskal zamenjavo. Predsednika uprave NLB Blaža Brodnjaka je prepričal, da prevzame mesto predsednika, a si je Ptujčan kmalu premislil. Na 50. izredni skupščini pred štirimi tedni je v zadnjem hipu za predsednico kandidirala Biljana Todorović, a dobila premajhno podporo slovenskih klubov.

»Poskus, da bi v slovenski namizni tenis prišli novi vplivni obrazi, se je na mojo veliko žalost ponesrečil. Sam nisem kandidiral ne na junijski ne na oktobrski skupščini. Zadnji dve leti smo delovali v krču. Stalnica so bile pritlehne zgodbice, ki so škodovale vsem,« trdi Marjan Hribar. »Moje edino zanimanje je sanirati zvezo, ki trenutno posluje stabilno, a ima približno 70.000 evrov dolga. Ti dolgovi so res nastali v času mojega vodenja. Do njih je prišlo zelo enostavno. Nekateri znotraj zveze so se okrog naših sponzorjev trudili, da so ti zamrznili sodelovanje. O tem ne bi veliko govoril, obstaja pa dokumentacija. Drugi razlog nastanka dolgov je, da smo bili rezultatsko nad zmožnostmi, kar je zahtevalo dodatno pozornost. Če ne bi imel zagotovil, da bomo ta dolg poravnali, ne bi šel v ponovno kandidaturo. Še vedno sem zakoniti zastopnik NTZS. Nesprejemljivo bi bilo, da namiznoteniška zveza dobi izrednega upravitelja. Eno leto sem pripravljen voditi zvezo v smislu finančne sanacije. Po dogovoru naj bi po enem letu nekdo drug od predlagane dvojice na mojem spisku prevzel vodenje te zveze, če bodo to seveda klubi podprli.«