S porazom proti Picku iz Szegeda (23:34) v Zlatorogu v prejšnjem krogu so Celjani zapravili prvo zaključno žogico v boju za osmino finala, sinoči na Norveškem pa še drugo zapored. Na zadnji evropski tekmi v letu 2019 (zdaj sledi več kot dvomesečni premor zaradi reprezentančnih priprav in EP 2020) so doživeli pravo lekcijo, po kateri imajo pred Elverumom in Zagrebom le še tri točke prednosti, v zadnjih štirih krogih pa bodo igrali še proti PSG in Barceloni ter Aalborgu in Flensburgu na gostovanjih.

Z izjemo rekonvalescenta Domna Makuca (artroskopija kolena) so bili vsi ostali celjski igralci, ki so imeli v prejšnjih dneh zdravstvene težave (Josip Šarac, Tilen Kodrin, Jan Grebenc, Gal Marguč, Stefan Žabić), bolj ali manj nared za igro. A pivovarji so tik pred zdajci ostali brez mladega Portugalca Dioga Silva, ki si je poškodoval rame in bo z igrišč odsoten vsaj mesec dni. V Elverumu, mestu z dobrimi 20.000 prebivalci, so Celjani danes pokazali katastrofalno igro in Norvežanom omogočili, da so dosegli premierno zmago v letošnji ligi prvakov. Tekma je bila izenačena do izida 8:8 v 16. minuti, v naslednjih štirih pa so Skandinavci naredili delni izid 5:0.

Plus osem ob polčasu (21:13) je bila tudi rekordna razlika pred odhodom na odmor, a Celjani so v nadaljevanju padli še bolj globoko. Po zaslugi razpoloženega vratarja, Danca Thorstena Friesa (18 obramb) in četverice Lukasa Sandella, Magnusa Fredriksena, Björna Gudjonssona (po tej sezoni bo v Kielcah zamenjal Blaža Janca) in Alexandra Blonza, iz katere je vsak dosegel po šest golov, so gostitelji zlahka ne zgolj držali zelo visoko prednost, ampak so jo v drugem polčasu še povišali – do za Celjane sramotnih minus 12 (25:37) v zadnji minuti tekme.

Skupina A, 10. krog: Elverum – Celje Pivovarna Laško 37:26 (21:13), Pick Szeged – Zagreb 33:23 (14:7), Paris Saint-Germain – Barcelona 32:35 (17:16), Flensburg – Aalborg 29:32 (15:18).