Biatlonci že po tradiciji novo sezono začenjajo s tekmami mešanih štafet. V slovenskem taboru so se odločili, da bodo štafete sestavili brez obeh udarnih mož Jakova Faka in Klemena Bauerja, ki ju hranijo za nedeljsko uvodno posamično tekmo v sprintu na 10 kilometrov. Svetovni pokal se bo s posamičnimi tekmami nadaljeval na istem prizorišču v sredo.

V mešanih štafetah bosta v parih nastopila Nika Vindišar in Miha Dovžan, v klasični štiričlanski zasedbi pa Nina Zadravec, Polona Klemenčič, Rok Tršan in mladinski svetovni prvak Alex Cisar. Na odmevnejši dosežek lahko računajo zgolj ob optimalnem in hitrem streljanju. Jakov Fak je na pripravljalni mednarodni tekmi v Sjusjoenu s četrtim mestom v močni zasedbi z Norvežani in Francozi že dokazal, da bo konkurenčen. Tudi Klemen Bauer je blizu. Medtem ko je Bauer ob tradicionalni strelski nestanovitnosti pokazal visok nivo tekaške forme, Fak v teku še ni bil čisto na nivoju najhitrejših. Z rutino, streljanjem in optimalno taktiko je pokazal, da znova zmore nadoknaditi tudi nekaj deset sekund, če drugi naredijo kakšno napako na strelišču več.

Lansko sezono je Fak v skupnem seštevku končal na 26. mestu, kar je bilo ob nizu težav daleč od želja in izziv. Trener Uroš Velepec optimistično govori tudi o napredku Roka Tršana. Trenerka Andreja Mali bo zagotovo vesela vsake posamične točke mladih varovank. Glede na prve mednarodne tekme je pričakovati zelo izenačene tekme, vsekakor pa se bodo rutinerji kova Martin Fourcade in Johannes Thingnes Boe pokazali v najboljši podobi, ko bo že v nedeljo šlo najbolj zares. Boe je lani dosegel 16 posamičnih zmag, vendar letos take prevlade ni pričakovati.