Slovenska ženska alpska smučarska reprezentanca se je na prvih dveh tekmah svetovnega pokala pokazala v dveh različni lučeh. V Söldnu je pustila dober vtis, čeprav je Meta Hrovat z napako tik pred ciljem zapravila uvrstitev med najboljšo peterico. Povsem drugače je bilo prejšnji konec tedna v Leviju, kjer se nobena slovenska slalomistka ni uvrstila na drugo progo. Priložnost za popravni izpit bo prišla kmalu, saj bosta jutri in pojutrišnjem v Killingtonu v ameriški zvezni državi Vermont veleslalomska in slalomska preizkušnja svetovnega pokala.

Slovenske alpske smučarke so v ZDA odpotovale takoj po tekmi na Finskem in so v Killington prispele že v nedeljo. V zadnjih dveh dneh so trenirale na prizorišču. V Evropi je ostala Neja Dvornik, ki si bo skušala izboljšati startni položaj v svetovnem pokalu prek tekem evropskega pokala. Tako v slalomu kot veleslalomu bodo na startu po tri Slovenke, obakrat Meta Hrovat in Ana Bucik. »Po Söldnu smo delovali dobro, boljše treninge pa so nam preprečile slabe vremenske razmere v Evropi. Tiste tekmovalke, ki so se v ZDA odpravile prej in so trenirale v Koloradu, bodo imele v Killingtonu nekaj prednosti. Veleslaloma v zadnjih tednih nismo trenirali veliko, a smo ga toliko več v pripravljalnem obdobju,« pravi glavni slovenski ženski trener Janez Slivnik. Izmed Slovenk se je na uvodnem veleslalomu sezone z enajstim mestom najbolje izkazala Tina Robnik, v finale pa se je uvrstila še Ana Bucik.

Mikaela Shiffrin ima največ zaslug, da se je Killington pojavil v koledarju tekem svetovnega pokala. Američanka je dobila vse dosedanje tri slalome, medtem ko v veleslalomu še ni slavila zmage. Najboljša alpska smučarka na svetu je bila leta 2016 peta, predlani je zaostala le za Nemko Viktorio Rebensburg, lani pa je zasedla četrto mesto. »Tekma v Killingtonu mi vselej pomeni enega vrhuncev v tekmovalnem koledarju. Še posebno v tej sezoni, ko ni velikega tekmovanja. Progo poznam do zadnje grbine, zato si obetam novih vrhunskih rezultatov,« napoveduje Mikaela Shiffrin, ki je z drugim mestom na veleslalomu v Söldnu in slalomsko zmago v Leviju najbolje začela novo sezono. Zaradi poškodbe Alice Robinson v Vermontu ne bo prišlo do zanimivega veleslalomskega dvoboja med Novozelandko, ki je presenetljivo dobila uvodno tekmo v Söldnu, in Američanko. V ožji veleslalomski krog favoritinj sodijo še Francozinja Tessa Worley, Nemka Viktoria Rebensburg in Italijanka Federica Brignone. V slalomu bo skušala Slovakinja Petra Vlhova prekiniti zmagoviti niz Mikaele Shiffrin v Killingtonu.