Vratar Jasmin Handanović je bil prvo ime ob zmagi Maribora na lokalnem derbiju vrha slovenske nogometne lige z Aluminijem. V Kidričevem je zbral štiri obrambe, ob tem pa s svojimi izkušnjami izdatno pripomogel k zmagi državnih prvakov. Handanović je bil izglasovan tudi za najboljšega igralca osemnajstega kroga prve lige po izboru Dnevnika.

Zdelo se je že, da se Jasmin Handanović poslavlja od nogometne scene, potem ko ga je v vratih Maribora zamenjal mlajši vratar ter reprezentant Bosne in Hercegovine Kenan Pirić. A vijoličasti s Pirićem v golu niso bili tako uspešni, da bi dolgo zdržali na prvem mestu. Potem ko so se ob koncu avgusta poslovili od evropskih nastopov, se jim je zatikalo tudi v domačih tekmovanjih. Iz pokala so izpadli proti jesenskemu prvaku druge lige Kopru, v slovenski ligi pa so se jim dogajali opaznejši spodrsljaji. Za trenerja Darka Milaniča po polomu v Sežani prvi novincu lige (1:4) ni bilo dvoma – med vratnici se mora vrniti Handanović. Učinek je bil takojšen. Maribor na zadnjih štirih tekmah z najizkušenejšim vratarjem prve lige deluje močnejše, saj je zbral vseh dvanajst točk. Handanović je zadetek prejel samo proti Domžalam, mrežo pa je zaklenil proti Celju, Bravu in Aluminiju.

Vse kaže, da bo Handanović tudi v soboto branil za Maribor na domači tekmi s Triglavom, kar bi mu prineslo naziv najstarejšega nogometaša v zgodovini tekmovanja. Dosedanji rekord je v lasti Amela Mujčinovića, ki je zadnjo tekmo v prvi ligi za Celje odigral pri 41 letih, 9 mesecih in 29 dnevih. Mariborski igralci radi pohvalijo učinek svojega najizkušenejšega moža, ki z glasnimi navodili usmerja nogometaše po igrišču. Čeprav je bil večkrat kritiziran in so mu govorili, da je le »bratranec vratarja (Samirja Handanovića)«, je ob koncu jesenskega dela prvenstva znova dokazal svojo nesporno kakovost.