Dvainštiridesetletni Handanović bo v Ljudskem vrtu ostal vsaj do konca sezone 2020/21, je na klubski spletni strani sporočil novi športni direktor Oliver Bogatinov.

Nekdanji reprezentančni vratar je v dresu Maribora prvič nastopil 23. julija 2011 proti Nafti, od takrat pa je za 15-kratne slovenske prvake odigral 346 tekem. V letošnji sezoni je med vratnicama stal šestkrat, prejel pa je dva zadetka.

»Tako daleč res nihče ni mogel videti, zato se lahko zahvalim klubu, športnemu direktorju in trenerjem, ki so ocenili, da še lahko pomagam ter prispevam svoj delež. Vse z namenom, da tudi v prihodnje skupaj skušamo poseči po čim boljših rezultatih,« je za spletno stran dejal osemkratni slovenski reprezentant.

Triintridesetletni Rajčević pa bo po navedbah Bogatinova v klubu ostal do konca letošnje sezone, v kateri bo Maribor odigral še 11 tekem. To sezono je v prvi ligi nastopil štirikrat.

Nova pogodba tudi za oba vratarja Aluminija

Pred nadaljevanjem državnega prvenstva sta pogodbo podaljšala tudi oba vratarja Aluminija Luka Janžeković in Matija Kovačić. Janžeković, ki je s klubom iz Kidričevega podpisal dvoletno pogodbo, je za moštvo odigral 123 tekem, od tega 11 v pokalu. Letos je v vratih Aluminija zbral 11 nastopov.

Šest več jih je zbral Hrvat Kovačić, ki je s klubom podaljšal pogodbo za eno sezono in bo v Kidričevem predvidoma ostal do konca sezone 2020/21.

Iz vrst Aluminija so še sporočili, da se za nadaljevanje prvenstva v klub vrača Sanin Muminović. Devetindvajsetletni Hrvat je Kidričevo zapustil po koncu lanske sezone, v letošnji pa ni imel kluba.