Šokterapija ob menjavi trenerja je bila pri Krki kratkotrajna. Potem ko je Vladimir Anzulović zamenjal Simona Petrova, so Novomeščani na prvi tekmi proti Megi v igri pokazali več energije in prišli do zmage. A že naslednja proti Ciboni je znova razkrila vse težave v igri dolenjskega moštva. Maloštevilni gledalci v Športnem centru Dražena Petrovića so bili priča izjemno slabi predstavi obeh moštev, na koncu pa so imeli več sreče in zbranosti gostitelji.

O igri Krke v prvem polčasu vse povesta podatka, da je v tem delu izgubila štirinajst žog, ob tem pa ni izvajala niti enega prostega meta. Ob resnejšem nasprotniku bi bil zaostanek ogromen, proti Ciboni se je povzpel »le« na 18. Novomeščani so s trojkama do polčasa znižali zaostanek, nato pa tretjo četrtino dobili z 20:6 in prišli do vodstva. Po velikem preobratu so gostje vodili večino zadnje četrtine, v odločilnih trenutkih pa znova storili kopico neumnosti in ostali praznih rok.

»Zaslužena zmaga Cibone, ki je bila boljša celotno tekmo. Imamo veliko težav v igri, ki jih zdaj ne bi našteval. V prvem polčasu smo delali gromozanske napake, ki jih enostavno ne znam pojasniti. V drugem smo zaigrali precej bolje, na koncu pa nam je zmanjkalo tako moči kot koncentracije,« je z zaskrbljenim obrazom povedal trener Krke Vladimir Anzulović.

Liga ABA, 7. krog: Olimpija – FMP 93:89, Mega – Primorska 73:79, Igokea – Budućnost 72:83, Mornar – Zadar 95:86, Partizan – Crvena zvezda 75:72, vrstni red: Budućnost in Olimpija po 6-1, FMP, Primorska in Partizan po 5-2, C. zvezda in Mornar po 4-3, Krka 3-4, Cibona 2-5, Igokea in Mega 1-6, Zadar 0-7.