Ponudbi premijskih mobilnikov s pregibnimi zasloni se je po Samsungu in Huaweiju pridružila še Motorola. Podjetje je bilo nekoč velikan na področju mobilne telefonije in je mobilnike celo izumilo, a je pozneje izgubilo tržni delež, danes pa je (njen mobilni del) v lasti kitajskega Lenova. Najprepoznavnejši mobilniki podjetja so se v preteklosti zgledovali po komunikacijskih napravah iz znanstvenofantastične serije Zvezdne steze, za to smer pa so se odločili tudi z novim telefonom razr. Ta se drugače od Samsungovega folda in Huaweijevega mate x ne razpre v v tablico, temveč se iz običajnega mobilnika zloži v majhen in kompakten pregibni telefon, kot smo jih poznali pred prihodom iphona.

Telefon je v razprti obliki primerljiv večjim mobilnikom in ima diagonalo zaslona 16 centimetrov (6,2 palca) in razmerje stranic 22:9, kar pomeni, da je tudi nekoliko bolj podolgovat. Ker ima kar zajetno brado, na kateri najdemo tudi čitalnik prstnih odtisov, meri razprta naprava v višino kar 178 centimetrov. Ob tem ima pri vrhu še frufru, kar se zdi zaradi pregibnosti zaslona nepotrebno. Poleg glavnega zaslona ima telefon namreč tudi manjšega na zgornjem delu hrbtne strani, ki se spremeni v sprednjo stran, ko je telefon zložen. Ta zaslon ima sicer precej manjšo diagonalo, ki meri vsega 6,9 centimetra (2,7 palca), a je to še vedno dovolj za zajemanje selfijev. Na zgornjem hrbtnem delu je namreč poleg zaslona tudi hrbtna kamera, ki bi na zloženem telefonu brez težav opravljala nalogo kamere za selfije.

Tudi sicer so nekatere Motoroline odločitve čudne. Kot prvo gre omeniti ceno, ki je napovedana za okoli 1500 dolarjev (1360 evrov). Ker pa Američani ob prikazanih cenah ne upoštevajo tudi davka, je resnična cena, odvisno od obdavčitve, precej višja. Čeprav je cena izrazito premijska, so komponente telefona občutno nižjega standarda. Za začetek je ločljivost glavnega zaslona 876 × 2142 s 373 pikami na palec (ppi), pomožni zaslon pa ločljivost 600 x 800 in 370 ppi. Tudi kameri nista nič posebnega. Glavna kamera je enojna z ločljivostjo 16 megapik (MP), medtem ko ima prednjapet MP ločljivosti. Telefon sicer premore šest gigabajtov delovnega spomina in 128 gigabajtov prostora za shranjevanje, a je podjetje spet varčevalo pri procesorskem sistemu, ki je zgolj snapdragon 710. Sicer v redu procesor, a daleč od premijskega snapdragon 855, ki ga najdemo tudi v precej cenejših telefonih.

So pa prvi vtisi kakovosti izdelave ohišja naprave toliko boljši. Pregibni zaslon je tudi pri Motoroli iz posebne plastike, a so za zdaj zelo samozavestni glede njegove trpežnosti. Prav tako naj naprava ne bi imela nikakršne gube na pregibu, ki smo jo lahko videli že na povsem novih razstavnih Samsungovih foldih. Novi razr bo v ZDA naprodaj v prihodnjem letu, verjetno pa do nas ne bo prišel. Si pa lahko na daleč ogledamo, kakšne priložnosti za prihodnost ponuja razvoj tehnologije.